Δεν μειώνει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο η κυβέρνηση

    Ημερομηνία:

    Όχι σε μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει η κυβέρνηση ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

    Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, σημειώνοντας ότι αυτό το οποίο ακούγεται και γράφεται δεν ισχύει.

    Οι τιμές του λαδιού αναμένεται να αποκλιμακωθούν τους επόμενους μήνες και ειδικότερα μετά τα Χριστούγεννα, αλλά η αγορά έχει ήδη αλλάξει και οι καταναλωτές το έχουν εγκαταλείψει σε ποσοστό που φθάνει ακόμη και στο 40%.

    Ο κ. Μαρινάκης, αν και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση μόνιμων παρεμβάσεων μείωσης φόρων , επέμεινε στον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια έχει αποδειχθεί ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν έφτασε στον καταναλωτή αλλά οδήγησε και σε αυξήσεις τιμών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ισπανία.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε μάλιστα πως στην χώρα μας φαίνεται ότι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα έχουμε μειώσεις στις τιμές των τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ, αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων και πρόσθεσε ότι «είναι μία μάχη που συνεχίζουμε να την δίνουμε, αλλά με μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι θα αποδώσουν».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλεία: Πλαστικό μπουκάλι, παγίδα θανάτου για γάτες

    Η θέα ζώων να παγιδεύονται σε πλαστικό αντικείμενο δεν είναι...

    Δημοτική Αρχή: Να μας πει το υπουργείο Πολιτισμού πώς θα λειτουργούμε το Αρχαίο Ωδείο

    Συνάντηση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση και του...

    Πάτρα: «Το σεντούκι της γιαγιάς» την Κυριακή στο Royal – ΦΩΤΟ

    Ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο θεατρικό έργο για όλη την οικογένεια!  «Το...

    myΘέρμανση: Πώς να «κλειδώσετε» το επίδομά σας χωρίς να μείνετε εκτός

    Στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ επικρατεί… συνωστισμός! Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, έχουν υποβληθεί...