Δίαιτα: Μήπως είμαστε εθισμένοι στις δίαιτες;

    Ημερομηνία:

    Τι συμβαίνει όταν είμαστε εθισμένοι στις δίαιτες και πανικοβαλλόμαστε όταν παίρνουμε ακόμα και ένα γραμμάριο, νιώθοντας μια μεγάλη αγωνία για το σωματικό μας βάρος. Η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, εξηγεί!

    «Η σχέση με το σώμα μας καθρεπτίζει την ουσιαστική σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Η πιο άμεση σύνδεση που έχουμε είναι αυτή με το σώμα μας», αναφέρει η ψυχολόγος και συνεχίζει λέγοντας:

    «Εάν παρατηρείτε ότι έχετε μια έντονη αγωνία σχετικά με τη διατροφή και την εικόνα σας, αυτό σίγουρα σας δημιουργεί άγχος.

    Σημάδια που δείχνουν την έντονη αγωνία γύρω από τις διατροφικές επιλογές

    Αναφορικά με τα σημάδια, η κ. Καβαλλιεράτου εξηγεί πως όταν υπάρχει ενοχή, παρουσιάζονται σωματικά συμπτώματα επειδή μπορεί να καταναλώσατε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού ή όταν έχετε περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές τροφίμων.

    «Θα ήταν χρήσιμη η συμβουλή κάποιου ειδικού διατροφολόγου, ο οποίος θα σας βοηθής3ει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Θα χρειαστεί να εστιάσετε μέσα σας. Είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια υγιή σχέση με το φαγητό. Δημιουργήστε ισορροπημένα γεύματα, χωρίς ακραίες επιλογές. Θα ήταν σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ψυχοθεραπευτευτή».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Ελλάδα: 37 τροχαία τον Οκτώβριο

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά...

    Πάτρα: Πρεμιέρα την Κυριακή για τη νέα παράσταση των «Υποκριτών» στο «Μηχανουργείο»

    Η θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» παρουσιάζει από την προσεχή...

    To μήνυμα του Νίκου Σύφαντου για τις εσωκομματικές της ΝΔ

    Η πολιτική και η κομματική πορεία ασκείται εφαρμοζμένα και...

    ΕΡΕΥΝΑ: Στην Πάτρα ο πιο φθηνός εσπρέσο της χώρας – δείτε τιμές σε άλλες πόλεις

    Το Pricefox, η πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών αυτοκινήτου, επιστρέφει και...