Διαμερίσματα: Νέα εκτίναξη 9,2% στις τιμές -Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας

    Ημερομηνία:

    Αυξημένες κατά μέσο κατά 9,2% ήταν οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023  σύμφωνα με  τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία της  Τράπεζας της Ελλάδος.

    Για το 2023, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 13,8% (αναθεωρημένα στοιχεία), έναντι αύξησης 11,9% το 2022.

    Αναλυτικά, η αύξηση των τιμών το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 ήταν 10,7% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 8,3% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών.

    Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το 2023, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 12,8%, έναντι ρυθμού αύξησης 12,5% το 2022, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 14,5% το 2023, έναντι ρυθμού αύξησης 11,6% το 2022.

    Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το δεύτερο  τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 ήταν 9,1% στην Αθήνα, 12,1% στη Θεσσαλονίκη, 7,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 10,4% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

    Για το σύνολο του 2023, η αύξηση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2022 ήταν 13,8%, 16,5%, 14,9% και 11,6% αντίστοιχα (αναθεωρημένα στοιχεία).

     

    Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα της ΤτΕ 

    Διαμερίσματα: Νέα εκτίναξη 9,2% στις τιμές -Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 8 έως 12 Δεκεμβρίου

    Τον χάρτη των πληρωμών για την περίοδο 8 έως 12 Δεκεμβρίου...

    Γιατί πεινάμε περισσότερο όταν κάνει κρύο; 7 tips για να μην «ξεφύγουμε»

    Δεν είναι μόνο οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και οι μικρότερες...

    Πάτρα: Ακρίβυνε και άλλο το γιορτινό τραπέζι – Δείτε στοιχεία

    Με τις τιμές σε χριστουγεννιάτικα γλυκά και βασικά τρόφιμα...

    Πατρών Πύργου: Δείτε πόσοι πέρασαν τα διόδια στο πρώτο 24ωρο

    Σε 7.592 ανήλθαν οι διελεύσεις στα 10 χιλιόµετρα του...