ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ… ΠΕΡΙ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ! Κανένα νέο κρούσμα πανώλης στην Δυτική Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    «Σταθερά» τα κρούσματα πανώλης στην Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια. Δύο κρούσματα στην Ηλεία και ένα στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ διαψεύστηκαν περίτρανα οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης της Πάτρας για κρούσματα πανώλης σε στάνη στην Κλειτορία Καλαβρύτων. Πάντως το Σάββατο έγινε θανάτωση πάνω από 200 ζώων στις περιοχές Βαρθολομιού και Νεμούτας Ηλείας. Στο μεταξύ τα κρούσματα πανώλης σε όλη την Ελλάδα έχουν θορυβήσει το καταναλωτικό κοινό! Αρνί, παϊδάκια και πρόβειο τέλος… ! Σε πολλές περιπτώσεις έχουν εξαφανισθεί από τα ψυγεία των κρεοπωλείων και από τις σούβλες και σχάρες των ψησταριών, έστω και αν υπάρχει διαβεβαίωση πως κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει και ότι κανένα ζώο με συμπτώματα (πχ πυρετός) δεν οδηγείται στο σφαγείο.

     

    Με αισιοδοξία προσπαθούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα και τα ψητοπωλεία κι οι ταβέρνες! Αρκετοί δουλεύουν πλέον με άλλους κωδικούς κρέατος. Μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο είναι τα κρέατα που προσφέρουν στον καταναλωτή. Ούτως ή άλλως, το αρνί αυτήν την εποχή ήταν δυσεύρετο, γιατί δεν είναι η εποχή του. Το πρόβλημα όμως στα πανηγύρια όπου γίνεται κατανάλωση αρνιού, σίγουρα θα είναι ορατό!

     

    Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

    Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία ζητά στενή συνεργασία κτηνοτρόφων αλλά και όλων όσων ασχολούνται στο παραγωγικό σύστημα της αιγοπροβατοτροφίας με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

    Αυτό πρέπει να γίνει «ώστε να αποφευχθούν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις – όπως συνέβη σε άλλες χώρες – στην αιγοπροβατοτροφία».

    Η πανώλη χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας (90 έως 100%), ιδιαίτερα στις χώρες όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά, και προκαλεί μεγάλες οικονομικές απώλειες.

    Η μετάδοση γίνεται κυρίως μέσω στενής άμεσης επαφής με μολυσμένα ζώα ή τα κόπρανά τους, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί αερογενώς μέσω της εισπνοής μικροσταγονιδίων που απελευθερώνονται στον αέρα με τις εκκρίσεις των μολυσμένων ζώων.

    Ο κτηνοτροφικός εξοπλισμός, ποτίστρες, ταΐστρες, στρωμνή, τα διάφορα εργαλεία και οι ζωοτροφές όταν μολύνονται από εκκρίσεις των ζώων μπορούν να αποτελέσουν εστίες μόλυνσης. Επιπλέον η μετάδοση του ιού μέσω του γάλακτος είναι δυνατή.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέση Ανατολή: Νεκρός ο υπουργός Οικονομικών της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

    Τη δολοφονία του υπουργού Οικονομίας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα...

    Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός, έφυγε με στρατιωτικό ελικόπτερο για Ινδία

    Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πληροφορίες, ενώ επιβεβαίωσε...

    Ηλεία: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την πανώλη

    Σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης τίθενται οι δύο κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις...

    Συγκλονιστική η Εθνική πόλο πάτησε την Ιταλία

    Ένα απίστευτο παιχνίδι πραγματοποίησε η Εθνική πόλο ανδρών κόντρα...