Διατροφή: Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι

    Ημερομηνία:

    Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπιναν τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.

    Η σύγκριση με όσους δεν έπιναν τσάι

    Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.

    Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Εκπαίδευση αστυνομικών για τη ρητορική και τα εγκλήματα μίσους

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Πάτρα τριήμερη εκπαίδευση αστυνομικών στελεχών...

    Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Εξαρθρώθηκε συμμορία που είχε “ρημάξει” περιοχές της Ηλείας

    Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται σε  κλοπές. Συνελήφθησαν...

    Messolonghi By Locals: Η έρευνα του 2021 που έδειχνε πως το Μεσολόγγι συνεχώς θα πλημμυρίζει…

    Μια άλλη μεγάλη πλημμύρα είχε αναγκάσει το 2021 τα...