Διατροφή: Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι

    Ημερομηνία:

    Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπιναν τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.

    Η σύγκριση με όσους δεν έπιναν τσάι

    Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.

    Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΠΑ: Φρίκη στην Φλόριντα – Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της σε «εξορκισμό»

    Μια μητέρα στη Φλόριντα των ΗΠΑ κατηγορείται για τη δολοφονία του...

    Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας στην καρδιά της Ευρώπης – ΦΩΤΟ

    Με το βλέμμα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, με συμβολικό και...

    Μεσολόγγι: Ο σκύλος της ΕΛΑΣ «έπιασε» διακινητές ναρκωτικών

    Δύο συλλήψεις στο Μεσολόγγι για διακίνηση ναρκωτικών. Στις έρευνες...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 6/6/2025

    10:45 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2 2025 Γκραν Πρι...