Διαζύγιο παίρνουν τρία ζευγάρια γιατί διαφωνούν για τον εμβολιασμό των παιδιών τους

    Ημερομηνία:

    Η διαφωνία μεταξύ γονέων για το αν θα εμβολιαστούν ή όχι τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού, οδήγησε τρία ζευγάρια από τη Ρόδο να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου στα δικαστήρια του νησιού.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ροδιακής», πρόκειται για πολίτες που ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και το επόμενο διάστημα αναμένεται (ορισμένες από αυτές) να απασχολήσουν τα αρμόδια δικαστήρια.

    Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η βασική διαφωνία των ζευγαριών έχει να κάνει με το αν πρέπει ή όχι τα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19. Στις περιπτώσεις αυτές ο ένας από τους δύο γονείς είναι θετικός στην ενέργεια αυτή και ο άλλος θεωρεί ότι το παιδί ή τα παιδιά τους δεν θα πρέπει να εμβολιαστούν.

    Οι γονείς και στις τρεις περιπτώσεις είναι ηλικίας από 40-50 ετών και έχουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, οι οποίες και φέρεται να αποτέλεσαν την αιτία του διαζυγίου τους!

    Πάντως ψυχολόγοι που ασχολούνται γενικότερα με τη διερεύνηση συμπεριφορών την περίοδο της πανδημίας, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να διαλύσει ένα ζευγάρι τη σχέση/γάμο του. Όμως συνήθως δεν αποτελεί την βασική αιτία καθώς η εμπειρία τους, τούς έχει αποδείξει ότι πάντα υπάρχουν και άλλα ζητήματα στη σχέση.

    Άλλωστε είναι γεγονός και βάσει συγκεκριμένων στοιχείων πως την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί τα διαζύγια  και οι εντάσεις μεταξύ των ζευγαριών, όπως και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, πολύ πριν προκύψει το ζήτημα του εμβολιασμού ή όχι σε οικογένειες.

    Σε κάθε περίπτωση, αντίστοιχες διαφωνίες για το ίδιο ζήτημα έχουν οδηγήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας ζευγάρια στο διαζύγιο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι τρεις αυτές περιπτώσεις δεν θα είναι οι μοναδικές!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρήτη: Σερβιτόρος βούτηξε και έσωσε άνθρωπο που πνιγόταν (βίντεο)

    Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε παραλία...

    Διαμαντής Κανελλόπουλος: Η σημερινή Διοίκηση κινείται σε μια διαχειριστική ρουτίνα, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο για το μέλλον του Δήμου

    Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου, ο Δήμαρχος...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Τραυματίστηκε γυναίκα οδηγός δικύκλου – ΦΩΤΟ

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε  μια γυναίκα, μετά από σύγκρουση ΙΧ...

    Νέο τοπίο στα εργασιακά: 6+1 αλλαγές – Δυνατότητα 4ημερης απασχόλησης, πόσο θα πληρώνονται οι υπερωρίες

    Ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης της εργασίας φέρνει το νέο...