Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δέκα καταδικασθέντες για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Η απόφαση σχετικά με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να διατυπώνει τη διαφωνία της, κρίνοντας ότι σε ορισμένους από τους κατηγορούμενους θα έπρεπε να αναγνωριστεί. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ελαφρυντικά, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψή τους.
Στη συνέχεια, η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ποινή 4 ετών για κάθε ανθρωποκτονία και 3 ετών για κάθε σωματική βλάβη στους καταδικασθέντες, ενώ για τον κάτοικο Πεντέλης, η εισαγγελέας πρότεινε να διατηρηθεί η πρωτόδικη ποινή των 3 ετών.
Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθούν αυτές οι ποινές, «λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της βλάβης, τους Θανάτους και βαριές σωματικές βλάβες, ότι υπήρξαν έμπειροι και εξειδικευμένοι αξιωματικοί και η απαίτηση που έχει η πολιτεία είναι να μπορούν να διαχειριστούν κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν κυρίως κρίσιμες ζωές».
