Δημήτρης Παπαστεργίου: «Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας συμπαραστάτης για μη βρεθούν πολίτες και επιχειρήσεις θύματα κυβερνοεπιθέσεων»

    Ημερομηνία:

    «Την Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει Ευρωπαϊκή Οδηγία NIS 2 για την κυβερνοασφάλεια». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA, επισημαίνοντας ότι «πλέον θα έχουμε έναν υπεύθυνο φορέα στην Ελλάδα για την κυβερνοασφάλεια, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας».

    Όπως ανέφερε ο υπουργός, «πολλοί κλάδοι του εμπορίου, της δημόσιας ζωής υποχρεούνται να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες», δηλαδή να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς που φέρνει η εφαρμογή της NIS 2. «Στην ουσία το νομοσχέδιο βάζει τις διαδικασίες και η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας έρχεται ως συμπαραστάτης, συνεργάτης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων προκειμένου να κάνουν τα σωστά βήματα ώστε να μη βρεθούν θύματα κυβερνοεπιθέσεων» συμπλήρωσε.

    Στο μεταξύ, ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε και ένα νέο voucher, το οποίο -όπως τόνισε- θα βγει στον αέρα σύντομα και θα «αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θα μπορούν να πάρουν voucher για ψηφιακό μετασχηματισμό, για να προμηθευτούν είτε εξοπλισμό είτε λογισμικό, αλλά και λογισμικό κυβερνοασφάλειας».

    Τέλος, αναφέρθηκε και στο Gigabit Voucher, η υποβολή αιτήσεων για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά στην προώθηση ευρυζωνικών συνδέσεων υπερ-υψηλών ταχυτήτων σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα κουπόνι αξίας 200 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. «Πλέον μπορούμε να αποκτήσουμε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες πάνω από 250 Mbps. Ξεκινήσαμε με μηδέν το 2019 διείσδυση οπτικής ίνας, έχουμε φτάσει στο 50% και μέχρι το 2028 θα έχουμε καλύψει το 80 με 90% της χώρας» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εντυπωσιακή η Εθνική, 4-1 τη Σλοβακία

    Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση για τη νεανική εθνική μας...

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...