Δημοφιλής χυμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πολύ συχνού καρκίνου: Τι έδειξε έρευνα

    Ημερομηνία:

     

    Ευτυχώς, διατροφολόγοι και ερευνητές της κυτταρικής δραστηριότητας μόλις ανακάλυψαν έναν πολύ απλό τρόπο για να μειώσετε αισθητά τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

    Πρόκειται για μια γευστικά ευπρόσδεκτη προσθήκη στη διατροφή σας.

    Φλίγκος

    Ο πιο συχνός και πιο θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος είναι το μελάνωμα. Λέγεται ότι το μελάνωμα είναι ελαφρώς πιο συχνό στους άνδρες παρά στις γυναίκες, με την πιο αξιοσημείωτη αύξηση των διαγνώσεων να εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω.

    Οι ερευνητές είχαν ως στόχο να εξετάσουν την πρόληψη

    Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά, ειδικά με πολλά αντιοξειδωτικά, βοηθάει στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου.

    Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Cancer Prevention, επιστήμονες διατροφής και κυτταρικής δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα του Καναδά εξέτασαν την επίδραση ενός συγκεκριμένου είδους χυμού φρούτων στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

    GLEARNET

    Χυμός βατόμουρου και καρκίνος του δέρματος

    Τα βατόμουρα είναι γνωστά ως μία από τις “υπερτροφές” που μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου για τον εν λόγω καρκίνο. Έχοντας αυτό κατά νου, οι ερευνητές μέτρησαν τις επιπτώσεις του χυμού βατόμουρου στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

    Ετοίμασαν φρέσκο χυμό βατόμουρου από πλήρως ώριμα άγρια βατόμουρα. Στη συνέχεια εμπλούτισαν μια ποσότητα του χυμού με πολυφαινόλες.

    Συμπέρασμα

    Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο εμπλουτισμένος με πολυφαινόλες χυμός βατόμουρου ανέστειλε σημαντικά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών βλαστοκυττάρων στο δέρμα.

    Προσθέτουν ότι ο χυμός από βατόμουρα έχει ισχυρές αντικαρκινικές και αντιμεταστατικές δυνατότητες και μπορεί να αποτελεί παράγοντα κατά του καρκίνου του δέρματος.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η έρευνα διεξήχθη στο εργαστήριο σε κυτταρικές σειρές. Τα αποτελέσματά της δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα με έρευνες σε ανθρώπους.

    Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι μπορεί να μην χρειάζεστε χυμό βατόμουρου εμπλουτισμένου με πολυφαινόλες που παρασκευάζεται σε εργαστήριο, για να απολαύσετε τα οφέλη του χυμού.

    Το να βρείτε τρόπους αυτό το φθινόπωρο για να βάλετε περισσότερα βατόμουρα στη διατροφή σας, όπως στο πρωινό με πλιγούρι βρώμης, ή σε smoothies, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας και της γενικής υγείας σας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Iσχυρά κίνητρα και φορολογικά «μπόνους» για όσες επιχειρήσεις μπουν νωρίτερα στο νέο σύστημα

    Από τις 2/2/2026 ξεκινά η υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικής τιμολόγησης για συναλλαγές...

    10+1 ταινίες που περιμένουμε πριν από το τέλος του 2025 (trailers)

    Στο κείμενο που ακολουθεί «ΤΑ ΝΕΑ» επέλεξαν 10+1 ταινίες...

    Ζουν τον έρωτά τους στη Μύκονο λίγους μήνες μετά τον γάμο τους

    Για το νεόνυμφο ζευγάρι οι διακοπές ακόμα καλά κρατούν.  Ο Απόστολος...

    Μαρτυρία – Σοκ για την Ειρήνη Μουρτζούκου: «Ντα το μωρό» – Κακοποίηση παιδιού καταγγέλλει μητέρα

    Η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου έχει ανοίξει τον ασκό...