Στο δημοτικό συμβούλιο εισάγεται προς συζήτηση η καταγγελία της αντιπολίτευσης περί θεσμικής εκτροπής του δημάρχου και του προέδρου του σώματος την ερχόμενη Πέμπτη. Η αποδοχή της σχετικής πρότασης ήταν υποχρεωτική καθώς φέρει την υπογραφή περισσότερων από το 1/3 των μελών (συνολικά 23), αλλά η συζήτηση δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ως προς τη στάση της δημοτικής αρχής.

Η κατηγορία της αντιπολίτευσης για θεσμική εκτροπή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά αφορά την «μη υλοποίηση αποφάσεων» του σώματος και ειδικότερα το θέμα της συγκρότησης διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Η προσέγγιση των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που φέρνουν το θέμα για συζήτηση με πρωτοβουλία τους είναι να αναδειχθεί περαιτέρω, εντός του δημοτικού συμβουλίου που είναι το κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο της Πάτρας, το θεσμικό πρόβλημα που υποστηρίζουν ότι έχει προκαλέσει η δημοτική αρχή με την στάση της. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρξουν και φωνές από την αντιπολίτευση που θα ζητήσουν την διερεύνηση της επιβολής κυρώσεων από την μη εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Ομως, μια τέτοια άποψη αφενός δεν φαίνεται να εκφράζει όλες τις παρατάξεις που συνυπέγραψαν το κείμενο για να συζητηθεί το θέμα στο προσεχές συμβούλιο, αφετέρου είναι αμφίβολο το κατά πόσο εγείρεται κίνδυνος επιβολής κυρώσεων στη δημοτική αρχή.
Πάντως, η δημοτική αρχή αν και είναι υποχρεωμένη να φέρει το θέμα για συζήτηση με τις υπογραφές των 23 συμβούλων, δεν πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ανήσυχη από αυτή την εξέλιξη. Η θέση που έχει για το φράγμα είναι πάγια, έχει πολιτικό υπόβαθρο, και προφανώς δεν θα την μεταβάλει. Πιο πιθανό είναι να ακούσουμε την Πέμπτη να επαναλαμβάνονται τα πολιτικά επιχειρήματα που ήδη έχει εκθέσει η δημοτική αρχή στο συμβούλιο και με δημόσιες ανακοινώσεις της, τα οποία συμπυκνώνονται στην άποψη ότι το θέμα του διαδημοτικού φορέα κρίθηκε προεκλογικά.