Drone για τη μεταφορά φαρμάκων δοκιμάζεται στα Τρίκαλα

    Ημερομηνία:

    Πρώτη στάση το φαρμακείο, δεύτερη στάση μια φάρμα στα Τρίκαλα: ελικοφόρο drone για την επείγουσα μεταφορά φαρμάκων σε απομονωμένες περιοχές δοκιμάζεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για καινοτόμες λύσεις μεταφοράς.

    Το κόκκινο drone με τους τέσσερις έλικες απογειώθηκε την Τρίτη από τα Τρίκαλα και πραγματοποίησε στάσεις σε ένα φαρμακείο και ένα αγρόκτημα πριν προσγειωθεί τρία χιλιόμετρα μακριά στη Λεπτοκαρυά.

    GLEARNET

    Υπάλληλος του φαρμακείου παρέλαβε τα φάρμακα από το ειδικό ντουλαπάκι πριν το drone απογειωθεί ξανά, αναφέρει το Reuters.

    Φλίγκος
    Drone για τη μεταφορά φαρμάκων δοκιμάζεται στα Τρίκαλα

    Το drone μεταφέρει μικρές ποσότητες φαρμάκων σε ειδικό ντουλάπι (Reuters)

    «Η τεχνολογία μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σήμερα μεταφέραμε φάρμακα σε ένα κοντινό φαρμακείο, αύριο θα μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε για επείγουσες καταστάσεις» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

    Το drone προορίζεται για την εξυπηρέτηση πολιτών με κινητικά προβλήματα, απομονωμένων χωριών και περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Οι δοκιμές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Harmony για την ανάπτυξη μεταφορικών λύσεων χαμηλού άνθρακα και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

    Οι ιδέες του Harmony, στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτόνομα οχήματα, δοκιμάζονται σε ακόμα πέντε πόλεις στην Ευρώπη.

    TAGS:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ευλογιά των προβάτων: «Καμπανάκι» για τις απειλούμενες αυτόχθονες φυλές

    Αυτόχθονες φυλές αιγοπροβάτων που έχουν μικρούς και υπό εξαφάνιση...

    Επίδομα 150€ για σχολικά είδη: Ποιοι μαθητές το δικαιούνται το 2025

    Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, οι οικογένειες επιβαρύνονται...

    Φρίκη: Μητέρα έσφαξε την 5χρονη κόρη της ενώ την ικέτευε για την ζωή της – Την παρομοίασε με την «κούκλα του Σατανά»

    Δικαστήριο του Τέξας, στις ΗΠΑ, έκρινε μια 37χρονη μητέρα αθώα...

    Φακελάκι: Πολλοί διαμαρτύρονται, λίγοι καταγγέλλουν – Πώς και γιατί δεν τιμωρούνται οι επίορκοι γιατροί

    Ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου Αθήνας Δημήτρης Λυμπεριάδης που την περασμένη Τρίτη ζήτησε...