Δυνατότητα υποβολής δικαιολογητικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

    Ημερομηνία:

    Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, προχωρούν στη διευκόλυνση όσων επιχειρήσεων η βεβαίωση πραγματοποιείται μετά την 25η Ιουλίου 2022, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προκειμένου να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για την καταβολή των οφειλών από το επιστρεπτέο ποσό.

    Ειδικότερα, με την έκδοση σχετικής απόφασης, θα προβλεφθεί ότι για δικαιούχους για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου 2022, η πρώτη δόση καθίσταται καταβλητέα την 31η Αυγούστου 2022, μαζί με τη δεύτερη δόση. Αντίστοιχα, για τους ως άνω δικαιούχους παρατείνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, έως και την 31η Αυγούστου 2022, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση 15% ισχύει μόνο για επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 25η Ιουλίου 2022 και με την προϋπόθεση της τήρησης των όρων των αποφάσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις, ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ (myAADE) στην επιλογή Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές, καθώς και αναλυτική αποτύπωση σε ψηφιακό αρχείο, των κύκλων ενίσχυσης για τους οποίους έχει πραγματοποιηθεί βεβαίωση, από την πλατφόρμα myBusinessSupport.

    Η πληρωμή των οφειλών είναι δυνατή και μέσω του συστήματος IRIS Online Payments, στο myAADE (myaade.gov.gr), με άμεση πίστωση των οφειλών.

    H Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες της πανδημίας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις ανάγκες και παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Η περιπέτεια του 58χρονου που ξεψύχησε σε ασθενοφόρο – Δεν τον δεχόταν το νοσοκομείο

    Τραγική κατάληξη είχε ένας 58χρονος, που υπέστη οξύ έμφραγμα...

    Το χειρότερο σενάριο για σεισμό στην Ιαπωνία: 9 Ρίχτερ, 300.000 νεκροί και ζημιές που φτάνουν το μισό ΑΕΠ της χώρας

    Η οικονομία της Ιαπωνίας θα μπορούσει να καταγράψει απώλειες έως και...

    Συνταγή για γαρίδες με ρύζι και αρακά – Ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο

    Οι γαρίδες με ρύζι και αρακά είναι ένα νόστιμο...