Δυτική Αχαΐα: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους εκτελεσθέντες της περιόδου 1941-1944

    Ημερομηνία:

    Ένα επιβλητικό μνημείο στη μνήμη των εκτελεσθέντων κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας κατά την περίοδο 1941-44 από τους Γερμανούς κατακτητές κατασκευάστηκε στα Καρέικα και είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί και να εγκαινιαστεί.

    Το μνημείο αποτελείται από επτά μαρμάρινες στήλες στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων ανά δημοτική ενότητα ενώ στο κέντρο δεσπόζει η στήλη με επίγραμμα τους στίχους του Γιώργου Σεφέρη  «η φρίκη δεν κουβεντιάζεται γιατί είναι ζωντανή/ γιατί είναι αμίλητη και προχωράει/ στάζει τη μέρα, στάζει στον ύπνο/ μνησιπήμων πόνος».

    «Τα χρόνια περνούν και η συλλογική ιστορική μνήμη ατονεί» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Θεωρώ πως ήταν υποχρέωσή όλων μας η ανέγερση αυτού του μνημείου. Οι συγχωριανοί μας που σκοτώθηκαν από τους κατακτητές διασώζονται πια στη μνήμη κι αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντί τους αλλά και προς τους ίδιους μας τους εαυτούς» κατέληξε ο Δήμαρχος.

    Τα εγκαίνια του Μνημείου θα γίνουν την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στα Καρέικα. Επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές στη Δυτική Αχαΐα κατά την περίοδο 1941-44.

    Δείτε τα ονόματα των πεσόντων εδώ.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ: Κάθε Μεγάλη Παρασκευή η δίκη του Βαραββά! Ποιοι πρωταγωνιστούσαν

    Του Κ. Φλαμή Σαν σήμερα, κάθε χρόνο πριν πολλά χρόνια,...

    Αλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): «Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε την παρουσία της Pfizer στην Ελλάδα»

    Ο Αλμπερτ Μπουρλά δεν χρειάζεται συστάσεις. Ως επικεφαλής της Pfizer, μία από τις...

    Γραφικά εκκλησάκια της Αχαΐας – Ξεχωρίζουν για την μοναδική ιστορία τους (φωτο)

    Στο νομό Αχαΐας υπάρχουν αρκετά εκκλησάκια σε κάθε γωνιά...

    Μιζούρι: 32χρονη καθηγήτρια Μουσικής σε γυμνάσιο συνελήφθη για δύο σεξουαλικές επιθέσεις σε μαθητή της

    Στη σύλληψη μιας 32χρονης καθηγήτριας Μουσικής σε γυμνάσιο για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή της προχώρησαν...