flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Δυτική Αχαΐα – Κόντρα Μυλωνά-Νικολάου: Το υπονούμενο για έργα με «καθαρά χέρια» και η «τρύπα»!

Ακόμα και σε έργα που προστίθενται στον αρχικό σχεδιασμό του Δήμου για το 2021, συνεχίζεται η λυσσαλέα αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στην Δυτική Αχαΐα, με λέξεις πίσω από τα λεγόμενα της μιας ή της άλλης πλευράς να καταμαρτυρούν τις πραγματικές απόψεις των πρωταγωνιστών, οι οποίοι δεν δείχνουν να ξεχνούν προεκλογικές τους κόντρες.

 

ΠΑΚΕΤΟ
Οι αλλαγές που έκανε ο αντιδήμαρχος Κυρ. Ορλώφ σε μικρές τεχνικές παρεμβάσεις, αγροτική οδοποιία, Βιώσιμες μελέτες κ.ά, καταψηφίστηκαν από το σύνολο της μειοψηφίας, με την παράταξη του τ. δημάρχου Χρ. Νικολάου να βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για προσπάθεια του διαδόχου του να ανατρέψει δικές του ενέργειες και να μηδενίσει το έργο του.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ
Ετσι, η απόφαση για ενιαία εργολαβία στους αγροτόδρομους (ύψους 230.000 ευρώ), άλλο στην οδό Φιλοποίμενος της Αχαγιάς (με 26.000 ευρώ) και χρηματοδότηση τεχνικής φύσεως ενεργειών σε Λάππα, Πόρτες, Σανταμέρι και Καλόγρια, χαρακτηρίστηκαν ως «καθυστερήσεις» από τον δημοτικό σύμβουλο Φίλιππα Λιάκο, ενώ ειδικά για τον Υδατόπυργο της Κάτω Αχαΐας ο κ. Νικολάου διέκρινε στην δημοτική αρχή «πρώιμους μηδενιστές».

 

ΑΙΧΜΗ
Η απάντηση στην οποία υποχρεώθηκε ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς, πέραν της κριτικής, περιείχε και ένα σοβαρό υπονοούμενο, που προκάλεσε συζητήσεις στην τοπική κοινωνία. «Η αντιπολίτευση εφευρίσκει λόγους για να καταψηφίσει τα έργα, δηλαδή καταφεύγει σε εύκολες δικαιολογίες. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό… με καθαρά χέρια» είπε, για να επικρατήσει περίεργη σιωπή από την άλλη πλευρά του δημοτικού συμβουλίου, αφού το πιο φυσιολογικό θα ήταν να ζητηθούν εξηγήσεις για το σοβαρό αυτό υπονοούμενο.

 

ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ
Ωστόσο ο κ. Νικολάου επέλεξε να εμείνει στο θέμα του Υδατόπυργου, εκφράζοντας μεν ικανοποίηση για την συνέχιση του σημαντικού έργου της λειψυδρίας – μετά το χτύπημα του σεισμού ο 2008 – για να θυμίσει ότι ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τη μελέτη και εξασφάλισε 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο κ. Μυλωνάς άλλαξε το σχέδιο με κατεδάφιση και τοποθέτηση Δεξαμενής που θα τροφοδοτεί τον νεότερο Υδατόπυργο, αποδίδοντας σε αυτόν τον χαρακτηρισμό του «εσκεμμένα μηδενιστή» αφού εμφανίζει όλα να έγιναν τώρα. «Η προσέγγιση αλλά και η εν γένει έλλειψη σεβασμού είναι απόλυτα εμφανής στους δημότες και το αφήνουμε στην κρίση τους» πρόσθεσε.

 

ΟΥΣΙΑ
Η αντίδραση του κ. Μυλωνά κινήθηκε ωστόσο σε άλλη κατεύθυνση, ότι δηλαδή με «το δικό σου – δικό μου χάνεται η ουσία», εξηγώντας πως η Τεχνική Υπηρεσία επανεκτίμησε την κατεδάφιση και υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «τα έργα πρέπει να γίνονται και όχι απλά να΄ναι λίγο ή πολύ ώριμα», εννοώντας πως πολλά δεν τα βρήκε από τον κ. Νικολάου ολοκληρωμένα.

 

ΛΙΣΤΑ
Για τον μήνα Μάρτιο, ο κ. Μυλωνάς προανήγγειλε την είσοδο σε τροχιά υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων, αναφέροντας:
> Την β΄Ανάπλαση της Κάτω Αχαΐας
> Το νέο Δημαρχείο, για το οποίο έρχονται ευχάριστα νέα
> Αξιοποίηση πρώην αποθήκη ΑΣΟ Κ. Αχαΐας
> Ανάπλαση Σχολαρχείου Άνω Αχαΐας
> Ανάπλαση κινηματογράφου Κριμπά στα Σαγαίϊκα
> Αγροτική Οδοποιία
> Εξυπνη Πόλη
πολλά από αυτά μέσω της ένταξής τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Λίγες μέρες πριν, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ενέκρινε το νέο τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης, η παράταξη της αντιπολίτευσης του Χρ. Νικολάου, περιέργως σιώπησε όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Θανάσης Πουλίδας, άφησε ένα επίσης σοβαρό υπονοούμενο για τα οικονομικά που βρήκε. Ακούστηκε να λέει: «Βρήκαμε να λείπουν από το ταμείο 200.000 ευρώ. Εμείς γιατί την εντοπίσαμε την τρύπα κι όχι εσείς πιο πριν; Είναι απορίας άξιον». Υπενθυμίζεται πως το οικονομικό κενό διερευνάται από ορκωτό λογιστή, που θα παραδώσει το πόρισμά του τον Απρίλιο, ενώ θ’ ακολουθήσει η έρευνα της Εισαγγελικής Αρχής, στην οποία ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΔ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

 

Πελοπόννησος