ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: «Αγκάθι» η έλλειψη εργατών γης – Θα μείνουν πολλές φράουλες στα χωράφια…

    Ημερομηνία:

    Σε αναμμένα κάρβουνα, «κάθονται» οι παραγωγοί φράουλας στην Ηλεία, καθώς η έλλειψη εργατών γης, δημιουργεί τεράστια ανησυχία για την κατάληξη της παραγωγής της νέας σεζόν.

    Και ενώ φαίνεται να υπάρχουν εξελίξεις για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, μέχρι στιγμής, η έλλειψη των εργατικών χεριών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς του Κάμπου, που σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος καλλιέργειας, δημιουργούν στους παραγωγούς έντονη ανησυχία.

    Όπως ανέφεραν στην εφ. «Πατρίς», αν το ζήτημα δεν επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν και κυρίως δεν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, τότε οι νέες φράουλες στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν θα μαζευτούν και όπως έγινε τη φετινή χρονιά θα μείνουν αδιάθετες στα χωράφια.

    Παρά το γεγονός πως το φύτεμα έχει ήδη ξεκινήσει και οι παραγωγοί θα βάλουν ξανά τα ίδια στρέμματα φράουλας στα χωράφια τους, η αβεβαιότητα που επιφέρει η έλλειψη των εργατών γης τους φέρνει σε μια κατάσταση «αγωνιώδους» αναμονής καθώς δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να βγάλουν πέρα τη συγκομιδή.

    Πολλές φράουλες τη σεζόν που πέρασε, έμειναν είτε στα χωράφια αδιάθετες, είτε δόθηκαν στις βιομηχανίες καθώς πέρασε το διάστημα συγκομιδής και γι’ αυτόν τον λόγο οι παραγωγοί, ζητούν να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες για την ανεύρεση των εργατών που χρειάζονται για να γίνει σωστά και ομαλά η επόμενη συγκομιδή της φράουλας.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop