Στην ακροαματική διαδικασία οδηγήθηκε χθες Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης μήνυσης σε βάρος δημοσιογράφου του Αγρινίου, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Η υπόθεση αφορούσε στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών το καλοκαίρι του 2021 και την συμμετοχή σε αυτές και οπαδών του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.
Ουσιαστικά ο δημοσιογράφος και μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημ. Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς και Εύβοιας Παναγιώτης Τσακανίκας διώκονταν για ανάρτηση του agriniopress εκείνη την περίοδο, η οποία και ήταν αναδημοσίευση σχετικής ανάρτησης της ιστοσελίδας του κόμματος «Έλληνες», που είχε ιδρύσει ο Κασιδιάρης από τις φυλακές και που αργότερα αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στις εκλογές.
Στην ανάρτηση αυτή αναφέρονταν η συμμετοχή των «Ελλήνων» στις αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, ενώ ποζάριζαν σε φωτογραφίες άτομα που συμμετείχαν σε αυτές. Η αναδημοσίευση της ανάρτησης με τον τίτλο «Οπαδοί του φυλακισμένου Κασιδιάρη στις συγκεντρώσεις για τα εμβόλια στο Αγρίνιο» στο agriniopress.gr τον Αύγουστο του 2021 προκάλεσε την υποβολή μήνυσης από δυο γυναίκες που έκριναν πως συκοφαντήθηκαν.
Στην πορεία η μια εκ των δυο γυναικών απέσυρε τη μήνυση της, αφού έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος. Αντίθετα η δεύτερη, επικαλουμένη και την ιδιότητα της ως «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» εμφανίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου, ζητώντας την καταδίκη του δημοσιογράφου. Υποστήριξε πως το δημοσίευμα την έθιξε αφού η ίδια δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα αν και δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς γιατί δεν εστράφη εναντίον της ιστοσελίδας των «Ελλήνων» όπου έγινε η αρχική ανάρτηση.
Παραδέχθηκε πως γνώριζε πως οπαδοί του Κασιδιάρη συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών και φωτογραφήθηκε μαζί τους αλλά ότι δεν γνώριζε πως οι επίμαχες φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, δήλωσε ακόμη υπερήφανη για το γεγονός ότι είναι «Θεματοφύλακας». Πρόκειται για γυναίκα με έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ άλλων με αναρτήσεις του τύπου «ο καιρός χειραγωγείται», «τα σύννεφα δημιουργούνται για να μπλοκάρουν τον ήλιο» ή ότι «οι χημικοί ψεκασμοί μας σκοτώνουν».
Η υπεράσπιση του δημοσιογράφου, δεν στάθηκε μόνο στο γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένας δόλος εκ μέρους του , ότι δεν γνώριζε καν τα άτομα στις φωτογραφίες, ή ότι η επίμαχη ανάρτηση ήταν μια αναδημοσίευση από επίσημο ιστότοπο κόμματος αλλά και στο ότι υπήρξε την περίοδο 2021 – 2022 παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την δράση των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που σε περιοχές της Ελλάδας είχαν προβεί σε μια σειρά από έκνομες πράξεις.




