Έχει “παγώσει” το θέμα των διαδικασιών για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία το οποίο προωθούσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.
Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης που είναι να δοθεί μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, μετά από αυτό που είχε δοθεί τον περασμένη άνοιξη, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου κύματος της πανδημίας.
Αυτή τη φορά το ποσό που θα δοθεί θα φτάσει συνολικά τα 20.000.000 ευρώ (το πρώτο ήταν στα 30.000.000) και θα αφορά τις επιχειρήσεις όλων των ΚΑΔ, πλην εκείνων που ήταν στην λίστα των δικαιούχων του πρώτου.
Ωστόσο, παρόλο που το πρόγραμμα έχει εξαγγελθεί από τα μέσα του καλοκαιριού, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη πάνω στο ζήτημα και ούτε έχει ανακοινωθεί μια ημερομηνία προθεσμίας για τις αιτήσεις που είναι να γίνουν ή περισσότερες λεπτομέρειες για το διαδικαστικό του όλου θέματος.
Για τον σκοπό αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας σκοπεύει να προχωρήσει στην κατάθεση σχετικού ερωτήματος προς την Περιφέρεια και στις αρμόδιες υπηρεσίες που είναι να “τρέξουν” το πρόγραμμα. “Σκοπός είναι να δοθούν τα χρήματα τώρα που οι επιχειρήσεις ακόμα το παλεύουν” μας έλεγε για το θέμα ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.
Σημειώνουμε ότι τα χρήματα της προγράμματος θα δοθούν στις επιχειρήσεις με την μορφή όχι δανείου, αλλά ως κεφαλαίου κίνησης, δηλαδή πρόκειται για ποσά που δεν θα είναι επιστρεπτέα.
Το όλο πρόγραμμα περιμένουν πως και πως δεκάδες επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να πάρουν μία μικρή ανάσα από τις υποχρεώσεις τους, αν και γνωρίζουν ότι τα χρήματα είναι λίγα και προφανώς δεν θα φτάσουν για όλους. Κι αυτή τη φορά οι αιτήσεις αναμένονται να είναι χιλιάδες…