Δυτική Ελλάδα: Βάρος στην ανάδειξη του θρησκευτικού – μοναστηριακού τουρισμού

    Ημερομηνία:

    Βάρος στον θρησκευτικό τουρισμό δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με μια νέα στρατηγική για την ανάδειξη του και στους τρεις νομούς, βλέποντας ότι η περιοχή με τις εκκλησίες και τα ιστορικά μοναστήρια που διαθέτει έχει τα περιθώρια για να αναπτύξει μία μεγαλύτερη δυναμική και σε αυτή την μορφή του τουρισμού.

    Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την παραπάνω διαπίστωση είναι ο ναός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα που αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες επισκέπτες, κυρίως από την Ρωσία και από τη Ανατολική Ευρώπη.

    Δεν είναι όμως το μοναδικό θρησκευτικό σημείο αναφοράς που μπορεί να φέρει επισκέπτες στην περιοχή μας. Τόσο στην Πάτρα, όσο και έξω από αυτή υπάρχουν δεκάδες σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος που μπορούν να ελκύσουν τον επισκέπτη, όπως για παράδειγμα ο ναός του Παντοκράτορα, ο ναός του Αγίου Νικολάου ή εκκλησία της Παντάνασσας.

    Εκτός Πάτρας η δυναμική για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού παραμένει το ίδιο μεγάλη. Τα παραδείγματα της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα ή της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο που έλκουν δεκάδες επισκέπτες και προσκυνητές από όλα τα μέλη της Ελλάδος είναι τα πιο χαρακτηριστικά.

    Όμως στην ορεινή Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία, εκτός των εκκλησιών αρχιτεκτονικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν δεκάδες μονές που μπορεί να επισκεφτεί κανείς, πολλές από τις οποίες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

    Μέσα από την στρατηγική και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφορα tours που θα ξεναγούν τους επισκέπτες και τους προσκυνητές στα μοναστήρια αυτά, δίνοντας τους την ευκαιρία να τα γνωρίσουν.

    Δυτική Ελλάδα: Βάρος στην ανάδειξη του θρησκευτικού - μοναστηριακού τουρισμού

    Κι η σύγχρονη τεχνολογία στην προσπάθεια

    Στο πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί και η υλοποίηση μιας εφαρμογής virtual reallity που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη για να βλέπει σε πραγματικό χρόνο, εικόνες από τη ζωή των μοναστηριών και των μονών αυτών.

    Έτσι η σύγχρονη τεχνολογία θα ενισχύσει την προσπάθεια αυτή, ανάλογα φυσικά με το ενδιαφέρον που θα δείξει η κάθε μονή για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό. Πάντως, πριν από την εποχή της πανδημίας δεν ήταν λίγες οι εκδρομές που διοργανώνονταν από ταξιδιωτικά γραφεί για τη ξενάγηση πιστών στα πιο γνωστά μοναστήρια της περιοχής.

    Όμως ο σχεδιασμός της Περιφέρειας μπορεί να δώσει μία άλλη ώθηση στη δυναμική αυτή, φτάνοντας να ενισχύσει τον ευρύτερο τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο της περιοχής, αλλά και τις τοπικές αγορές της κάθε μιας.

    GYMALL

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άγριο ξύλο σε αγώνα μπάσκετ στην Εύβοια: Μπήκαν στο παρκέ και χτύπησαν παίχτες – Δείτε βίντεο

    Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε τοπικό αγώνα μπάσκετ στην Εύβοια, όταν φίλαθλοι μπήκαν στο...

    Μαργαρίτης Σχοινάς: Έξαλλος με την EBU για τη Eurovision – «Θα ζητήσω εξηγήσεις»

    Αντιδράσεις και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η απαγόρευση της σημαίας...

    Καρφί Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

    Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν,...