Δύτης που βούτηξε στο «Πηγάδι του Διαβόλου» για την ανάσυρση του 34χρονου περιγράφει: «Χωρίς σχοινί είναι ακατόρθωτο να βγεις»

Ημερομηνία:

Τα όσα συμβαίνουν στο «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, εκεί όπου το Σάββατο (28/3) ανασύρθηκε η σορός του άτυχου 34χρονου δύτη που έχασε τη ζωή του περιέγραψε ο σπηλαιοδύτης – ερευνητής, Αντώνης Γράφας ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση μαζί με την ομάδα του.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αναφερόμενος στην υποθαλάσσια σήραγγα βάθους 28 μέτρων έκανε λόγο για μια «ρουφήχτρα» από την οποία είναι «ακατόρθωτο» να βγει κανείς χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Υπήρχαν γεωμορφολογικές δυσκολίες. Ήταν ουσιαστικά μια ρουφήχτρα, γιατί έχουμε το φαινόμενο της συνεχούς εισροής υδάτων προς το σπήλαιο. Υπήρχε ένα ατυχές γεγονός πριν από μία εβδομάδα και ένας άνθρωπος μπήκε μέσα, ακούσια. Δεν ήταν να μπει μέσα, από ό,τι ξέρουμε από τον φίλο του. Πλησίασε την είσοδο τόσο πολύ, ώστε πριν προλάβει να αντιδράσει, τον τράβηξε κατά κάποιο τρόπο μέσα. Τον βρήκαμε ευτυχώς στον προθάλαμο, περίπου στα 5 μέτρα από την είσοδο. Η ομάδα μου και εγώ, το 2018, είχαμε φτάσει στα 145 μέτρα μήκος. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναεπιχειρηθεί», σημείωσε ο κ. Γράφας.

Και συμπλήρωσε: «Άμα μπεις, είναι πολύ δύσκολο να βγεις χωρίς σχοινί ή κάποιο ορειβατικό φρένο. Χωρίς σχοινί είναι ακατόρθωτο…».

Τι επικρατεί μέσα στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

Σύμφωνα με τον έμπειρο δύτη «ο άνδρας πέρασε το στένωμα, το στόμιο δηλαδή. Εκεί δημιουργούνται τρομακτικές δίνες, γιατί το νερό στραγγαλίζεται και πρέπει να περάσουν μέσα χιλιάδες τόνοι νερού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει έξω. Ο φίλος του έκανε πολλά πράγματα για να τον σώσει. Πέταξε ένα σκοινί, αλλά το καλούσε από λάθος γωνία και δεν μπορούσε να βγει το παιδί από εκεί».

Όπως σημείωσε για τη σήραγγα που υπάρχει μέσα στο υποθαλάσσιο πηγάδι: «κανείς δεν ξέρει που βγάζει αυτή η ρουφήχτρα».

Τέλος, όσον αφορά την κατάσταση που βρέθηκε ο άτυχος 34χρονος σημείωσε: «Μετά από έξι ημέρες, δεν είχε χτυπήματα.  Φορούσε τη μάσκα του».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δυτική Ελλάδα: Σφοδρή σύγκρουση 2 ΙΧ – φωτο

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές σημειώθηκε το απόγευμα της...

Αχαΐα: Νέα μεγάλα “χτυπήματα” από “μαϊμού” υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Χάνονται περιουσίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Νέες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων καταγράφηκαν στην Αχαΐα, με τους...

500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα

Σχεδόν μισό εκατομμύριο ταμειακές μηχανές και POS έχουν πλέον...

Champions League – Opta: Οι πιθανότητες, τα φαβορί, η Παρί Σεν Ζερμέν και η ΑΕΚ

Ο υπερυπολογιστής της -βρετανικής εταιρείας αναλύσεων-Opta δημοσίευσε (4/9) τις πρώτες του...