ΕΦΚΑ: Συνελήφθη υπάλληλος για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία (εικόνες)

    Ημερομηνία:

    Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη υπάλληλος του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της κατηγορούμενος για συνέργεια σε δωροληψία.

    Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

    Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

    Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

    Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 61.850 ευρώ,
    • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,
    • κινητό τηλέφωνο,
    • usb stick και
    • ιδιόχειρες σημειώσεις.

    Η συλληφθείσα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Και άλλη καθίζηση σε δρόμο της Πάτρας – Ανοιξε δεύτερη τρύπα – φωτο

    Νέα υποχώρηση οδοστρώματος σημειώθηκε το πρωί στη συμβολή των...

    Πάτρα: Στο εδώλιο Διευθυντές δημοσίων υπηρεσιών…. ακόμη και για πλημμύρες

    Σοβαρό πρόβλημα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στη δημόσια διοίκηση,...

    Πάτρα: Η αφοδράριστη γραφή… και η συνάντηση της Πόπης Αλιβιζάτου με δημοσιογράφους – φωτο

    Την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Αφοδράριστη γραφή», που...