Ειδικός σε θέματα διατροφής αποκαλύπτει τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάσετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

Οι τροφές που δεν πρέπει να συνδυάζονται με καφέ ή τσάι

Σύμφωνα με τη φαρμακοποιό και διατροφοθεραπεύτρια Deborah Grayson, η κατανάλωση τσαγιού ή καφέ με συγκεκριμένες τροφές, όπως το κόκκινο κρέας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα να αναπτύξετε σοβαρές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών.

Συγκεκριμένα, οι χημικές ουσίες σε αυτά τα ζεστά ροφήματα είναι γνωστό ότι εμποδίζουν τον οργανισμό να απορροφήσει τον σίδηρο – ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα, δίνοντάς μας ενέργεια και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Όσοι πίνουν τσάι με τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο μπορεί να θέτουν εν αγνοία τους τον εαυτό τους σε κίνδυνο ανεπάρκειας

«Αν πίνετε πάντα τσάι με το γεύμα σας, μπορεί να γίνετε αναιμικοί», δήλωσε η κ. Grayson στη Mirror.

Πρόσθεσε ότι αυτός ο κίνδυνος αναιμίας – σοβαρής έλλειψης σιδήρου – είναι ιδιαίτερα υψηλός εάν είστε γυναίκα που έχει έμμηνο ρύση.

Τα τρόφιμα που είναι «όχι» με το τσάι και τον καφέ περιλαμβάνουν γεύματα πλούσια σε σίδηρο, όπως η μπριζόλα και το ψητό μοσχάρι, καθώς και πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο.

Εξουθενωτικά συμπτώματα

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι εξουθενωτικά- συμπεριλαμβανομένης της ακραίας εξάντλησης, της τριχόπτωσης και των επανειλημμένων λοιμώξεων.

Η κ. Grayson προσέφερε και άλλα «λάθη κατά τη διάρκεια του γεύματος» που μπορεί να κάνουν ζημιά στην υγεία μας.

Για παράδειγμα, συμβουλεύει όσους έχουν κακή όρεξη και επιθυμούν να αποκτήσουν βάρος ή μυϊκή μάζα, να αποφεύγουν να πίνουν πολλά υγρά μαζί με τα γεύματα.

«Η παρουσία υγρών στο στομάχι μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την ποσότητα της τροφής που μπορείτε να φάτε», λέει.

Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν την κατανάλωση φαγητού το αργότερο τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο και την αποφυγή ξαπλώματος μετά το γεύμα για την αποφυγή συμπτωμάτων παλινδρόμησης.

Επιπλέον, το να κάθεστε σε ένα τραπέζι και όχι σε έναν καναπέ, διευκολύνει το πεπτικό σύστημα να διασπάσει την τροφή και μειώνει τον κίνδυνο δυσπεψίας, λέει η κ. Grayson.