Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον «Βίκινγκ» με την προβιά και τα κέρατα

    Ημερομηνία:

    Στα χέρια των ομοσπονδιακών αρχών βρίσκεται ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, που θεωρήθηκε από τις ηγετικές μορφές της εισβολής στο Καπιτώλιο, καθώς φορούσε προβιά, ένα κράνος με κέρατα και κρατούσε δόρυ.

    Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι ο γυμνόστηθος Τζέικ, με εμφάνιση βγαλμένη από την ταινία «Κόναν ο Βάρβαρος» αναγνωρίστηκε ως ο άντρας που φαίνεται στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης να μπαίνει στο κτήριο του Καπιτωλίου ντυμένος με κέρατα, κόμμωση αρκούδας, κόκκινη, λευκή και μπλε βαφή προσώπου.

    GLEARNET

    Οπαδός του ακροδεξιού QAnon

    Ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι, κάτοικος της Αριζόνα και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ πρωταγωνίστησε στα επεισόδια. Στα επεισόδια φώναζε ότι ο Τραμπ είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών.

    Είναι οπαδός του ακροδεξιού κινήματος QAnon, που αποτελεί γνωστή διαδικτυακή κοινότητα θεωριών συνωμοσίας που θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ήρωα και που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να διεξάγει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον σατανά. Ο ίδιος δηλώνει καλλιτέχνης, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα «περσόνα» στον ακροδεξιό, διαδικτυακό χώρο.

    «Αυτό το άτομο έφερε ένα δόρυ, μήκους περίπου 6 ποδιών, με μια αμερικανική σημαία δεμένη ακριβώς κάτω από τη λεπίδα», πρόσθεσαν οι ομοσπονδιακοί. Ο «Βίκινγκ» που εμφανίζεται σε αρκετά βίντεο, κατηγορείται ότι εισήλθε εν γνώση του σε απαγορευμένο κτήριο ή έδαφος χωρίς την άδεια των αρχών, καθώς και για βίαιη είσοδο και αντικανονική συμπεριφορά στο Καπιτώλιο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στα Δικαστήρια της Πάτρας η Maripoza Ελενα Κρεμλίδου – Κατηγορεί αστυνομικό

    Μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά κατάθεση έδωσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο...

    Φίνος Φιλμ: «Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως» – Το βίντεο για την Ημέρα Διατροφής

    Με αφορμή την Ημέρα Διατροφής σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, η Φίνος Φιλμ έφτιαξε...

    Έπιασαν τον δολοφόνο 16χρονης στο Λονγκ Άιλαντ 40 χρόνια μετά το έγκλημα – Πώς τον συνέλαβαν χάρη σε ένα… καλαμάκι

    Στην εξιχνίαση του βιασμού και της δολοφονίας μιας 16χρονης κοπέλας το...