Εκκρεμείς συντάξεις: Αύξηση στον ρυθμό απονομής τους

    Ημερομηνία:

    Συνολικά 161.771 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ολοκληρώθηκαν το 2020 έναντι 123.324 αιτήσεων το 2019 (αύξηση κατά 31,18%, +38.447 αιτήσεις).

    Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» για τον Δεκέμβριο του 2020, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρόλο που το πρόβλημα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων εξακολουθεί να είναι σημαντικό, από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει σημαντική αύξηση στο ρυθμό απονομής των συντάξεων εν μέσω της πανδημίας, όπου οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ λειτούργησαν για πέντε μήνες με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας».

    Σημαντικό τμήμα της αύξησης αυτής προήλθε, μέσω της ψηφιακής απονομής «ΑΤΛΑΣ» από τον Ιούλιο του 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έναρξη της υπηρεσίας μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί ψηφιακά, μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», συνολικά 22.587 συντάξεις, εξ αυτών 18.058 αφορούν σε μεταβιβάσεις και 4.529 σε συντάξεις γήρατος αγροτών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Εκδήλωση με την Χριστίνα Λαμπίρη

    Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος ΔΑΝΗΙΛΙΣ Πάτρας, στο πλαίσιο του 28ου...

    Κακοκαιρία: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Ηγουμενίτσα – Πλημμύρισαν δρόμοι στην Κέρκυρα

    Η ισχυρή βροχόπτωση από την κακοκαιρία που πλήττει την...

    Ολοκληρώθηκε το ετήσιο φόρουμ Τεχνητής Νοημοσύνης, Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πολιτισμού Language_Tech Patras 2025

    Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το τριήμερο Language_Tech Patras 2025...

    Πάτρα: Ο Τάσος Θεοφίλου παρουσιάζει το βιβλίο του

    Τα 12 ΧΡΟΝΙΑ “ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ” – 3 ΜΕΡΕΣ...