Ανακαλύψτε μια συνταγή για ζυμαρικά, με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Τα κάσιους και η κρέμα σόγιας δημιουργούν μια βελούδινη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς που θα λατρέψετε. Αυτό το πιάτο είναι ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 100 γρ. κάσιους, μουλιασμένα σε νερό που τα καλύπτει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
- 200 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 300 γρ. ντοματίνια
- 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό μείγμα μυρωδικών
- 180 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές από βάζο, στραγγισμένες
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου (ή 4 μικρές)
- 200ml καυτό νερό
- 100ml κρέμα σόγιας
- 1 κουταλιά σούπας διατροφική μαγιά
- 280 γρ. σπαγγέτι ή τα ζυμαρικά της επιλογής σας
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάλτε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια σε ένα ταψί. Ραντίστε με ελαιόλαδο και καρυκεύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήστε για 20 λεπτά.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα ζυμαρικών, στραγγίστε τα κάσιους και στη συνέχεια βάλτε τα κάσιους, τις κόκκινες πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, τις σκελίδες σκόρδου, τα υπόλοιπα μυρωδικά, το καυτό νερό, την κρέμα σόγιας, τη διατροφική μαγιά και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Η χρήση μπλέντερ είναι απαραίτητη για να πετύχετε την ιδανική υφή.
- Στο μεταξύ, μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζεστάνετε τη σάλτσα βάζοντάς την σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για ένα ή δύο λεπτά.
- Μόλις ψηθούν τα σπαγγέτι, στραγγίστε τα, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος και ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και λίγο από το νερό μαγειρέματος για να αραιώσει.
- Προσθέστε τα ψητά ντοματίνια και τα μανιτάρια και ανακατέψτε απαλά.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια γενναιόδωρη δόση ελαιόλαδου.

