Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά των τραγανών και αλμυρών τσιπς; Αν και είναι εύκολο να αγοράσουμε έτοιμα πατατάκια από το σούπερ μάρκετ, η παρασκευή τους στο σπίτι προσφέρει μια πιο υγιεινή και γευστική επιλογή. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να προσαρμόσετε τα πατατάκια στα δικά σας γούστα, προσθέτοντας διάφορα αρώματα και μπαχαρικά.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 μεσαίες πατάτες
- 5 φλιτζάνια λάδι κανόλα (canola oil)
- αλάτι, για γεύση
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ξεφλουδίστε τις πατάτες. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις φέτες πατάτας και γεμίστε με αρκετό κρύο νερό για να καλυφθούν. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, χωρίστε όποιες φέτες κολλούν μεταξύ τους. Αφήστε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
- Στραγγίστε τις φέτες σε ένα σουρωτήρι. Στρώστε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τις στραγγισμένες φέτες πατάτας σε μία μόνο στρώση. Στεγνώστε πιέζοντας ταμποναριστά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίστε μέχρι να στεγνώσουν όλες οι φέτες πατάτας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το λάδι. Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 175°C. Προσθέστε τις φέτες πατάτας σε παρτίδες και ανακατέψτε απαλά.
- Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4-5 λεπτά και χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τις φέτες πατάτας σε μια σχάρα για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
- Ρίξτε αλάτι ενώ είναι ζεστές. Σερβίρετε αμέσως.