Εκρέμ Ιμάμογλου: «Ο λαός θα δώσει απάντηση στα ψέματα και τις συνωμοσίες» το πρώτο του μήνυμα

    Ημερομηνία:

    Υπό κράτηση για τέσσερις ημέρες τίθεται ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που συνελήφθη νωρίτερα και οδηγήθηκε στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας για να γίνει η ανάκρισή του. 

    Η σύλληψη του Ιμάμογλου, που έγινε μία ημέρα μετά την ανάκληση του πτυχίου του από τις τουρκικές αρχές προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στην Τουρκία, καθώς ο ίδιος θεωρούνταν ο μεγαλύτερος πολιτικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αναμενόταν ότι θα αντιμετώπιζε στις εκλογές.

    Τουρκικά μέσα που επικαλούνται ανακοίνωση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης αναφέρουν ότι ο Εκρέμ  Ιμάμογλου κατηγορείται πως είναι «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με κερδοσκοπικό σκοπό» και στο πλαίσιο χωριστής έρευνας, κατηγορείται πως παρείχε «βοήθεια» στο PKK, το αυτονομιστικό κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.
    «Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός»

    Λίγο μετά την απόφαση, είδε το φως της δημοσιότητας η πρώτη αντίδραση του Εκρέμ Ιμάμογλου. Σε ιδιόγραφο σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Χ, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τόνισε ότι ο λαός θα δώσει την απάντηση στα ψέματα και τις συνωμοσίες.

    «Τα ψέματα που ειπώθηκαν,
    Σε όσους στήνουν συνωμοσίες, ψεύδονται,
    Σε αυτούς που τρώνε το δίκιο του λαού,
    Σε αυτούς που σφετερίζονται τη βούληση του λαού,
    Την απαραίτητη απάντηση θα τη δώσει ο λαός μας.

    Πρώτα ο Θεός,
    Έπειτα εμπιστεύομαι τον λαό μας…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες προτιμούσαν να παντρευτούν τα ξαδέρφια τους

    Ως πρωτόγνωρη για το παγκόσμιο αρχείο DNA χαρακτηρίζεται από...

    Έμαθε ότι η σύζυγος έχει κρυφό λογαριασμό στο OnlyFans και… έκλεισε ραντεβού μαζί της σε ξενοδοχείο

    Ένας άνδρας ανακάλυψε, προς μεγάλη του έκπληξη, πως η...

    Το παιχνίδι που βελτιώνει την ερωτική ζωή

    Το παιχνίδι και η παιχνιδιάρικη διάθεση έχουν μελετηθεί για...

    Ο «μύθος» της ειρηνικής νεολιθικής εποχής: Σκελετοί αρχαίων αγροτών αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα

    Η βία και ο πόλεμος είχαν εξαπλωθεί σε πολλές νεολιθικές αγροτικές...