Έλληνες και Γάλλοι πανεπιστημιακοί σε ημερίδα για την Μικρασιατική καταστροφή

    Ημερομηνία:

    Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνουν και φέτος όμιλοι ομογενών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, τα μέλη των οποίων και κρατούν στενούς τους δεσμούς με τη χώρα μας.

    Στην Γαλλία, ο ελληνογαλλικός πολιτισμός σύλλογος της  Λυών «Δευκαλίων» που δημιουργήθηκε το 1997, ξεκινάει τη χρονιά με σειρά εκδηλώσεων. Έτσι, αια τα 100 χρόνια από την Μικροασιατική καταστροφή, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με συμμετέχοντας ακαδημαϊκούς Έλληνες και Γάλλους από τα πανεπιστήμια της Λυών 2, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο της Κυανής Ακτής, το IFEA της Κωνσταντινούπολης.

    Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από 9 μέχρι τις 18 στο Escale Lyonnaise στο 6ο διαμέρισμα της Λυών. Η επιστημονική αυτή συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην διάρκεια της μάλιστα, θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ για την Μικρασιατική καταστροφή το μήνα Οκτώβριο σε κινηματογράφους τέχνης της Λυών.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνθήματα που γράφτηκαν στα σύγχρονα κινήματα

    Όλες οι διεκδικήσεις που πήραν έκταση και απέκτησαν κινηματικό...

    Διέρρηξαν λεβητοστάσια 4 σχολείων – Αφαίρεσαν πάνω από 2 τόνους και 400 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης

    Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (22/02) το βράδυ σε περιοχή...

    ΠΑΤΡΑ: Ζήτησαν 150.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι σκοτώθηκε 8χρονο κορίτσι

    Άγνωστοι παρίσταναν τους αστυνομικούς και ενημέρωσαν ηλικιωμένη γυναίκα ότι...
    Best Shop