ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: Απέλυσαν καθηγητή επειδή… ως Δήμαρχος κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

    Ημερομηνία:

    Ψήφισμα για την απόλυση του Παναγιώτη Κατσούλη εξέδωσε το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με πρόεδρο τον Σπυρίδωνα Ψαρρά.

    Στο ψήφισμα με ημερομηνία 9/5/2025 τονίζονται τα εξής:

    “Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή και άδικη απόλυση του συναδέλφου Παναγιώτη Κατσούλη, εκπαιδευτικού με τριακονταετή αψεγάδιαστη προϋπηρεσία  και ευρύτερη κοινωνική προσφορά, για «παράβαση καθήκοντος» που διαπράχθηκε κατά διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Μεσολογγίου και αφορούσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2014.

    Η εξοντωτική ποινή της απόλυσης του για πολιτική απόφαση συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης, πλήττει ευθέως τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και της κατά συνείδηση ψήφου και επί της ουσίας την ίδια την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
    Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση και στήριξη μας στο δίκαιο αγώνα του και ζητούμε την άρση της απόλυσης του”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου για το κυκλοφοριακό ζήτημα

    Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής: Ο...

    Νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, με εκλογές

     O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας   θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψή του,...

    Πάτρα: Η απάντηση της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ για την περίπτωση του διασώστη Χρήστου Μικέ

    Από την κυρία Αναστασία Σολωμού, Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας...

    Πέθανε ο πιο πλούσιος Βρετανός Γκόπιτσαντ Χιντούτζα

    Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο μεγιστάνας Γκόπιτσαντ Χιντούτζα,...