Εμβόλιο AstraZeneca: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ

    Ημερομηνία:

    Ακόμη μια φαρμακευτική εταιρεία, η AstraZeneca, κατέθεσε αίτηση για να εγκριθεί το εμβόλιό της στις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19.

    Ένα πιθανό πόρισμα από τον EMA αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωσε προ ημερών ο οργανισμός που εδρεύει στο Άμστερνταμ, με την ευκαιρία μιας δημόσιας διάσκεψης.

    GLEARNET

    «Αυτό θα εξαρτηθεί βεβαίως από τα δεδομένα που θα λάβουμε και την πρόοδο της αξιολόγησης» είχε δηλώσει η γενική διευθύντρια του EMA, Έμερ Κουκ.

    Ο EMA είχε αναφέρει προηγουμένως πως επιπλέον πληροφορίες που συνδέονταν με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που ανέπτυξε ο όμιλος AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχαν κριθεί «απαραίτητες».

    Υπενθυμίζεται πως ο EMA ενέκρινε στις 21 Δεκεμβρίου το εμβόλιο εναντίον της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech και στις 6 Ιανουαρίου εκείνο της Moderna, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε αμέσως το πράσινο φως.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Η Γεωπολιτική της Ρωσικής Επιρροής και η στοχοποίηση της Ελλάδας»

    Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος konmpalo@gmail.com Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος Πρώην Γενικός Διευθυντής...

    The Ilisian: Η μεγάλη επιστροφή ενός θρύλου – Η Αθήνα αποκτά ξανά το πιο κομψό της σαλόνι

    Μία μεγάλη επιστροφή που κουβαλά την ιστορία κάποιων… δεκαετιών και ταυτόχρονα...