Ένα αρνητικό του κόκκινου κρέατος που δεν γνωρίζατε

    Ημερομηνία:

    Ξέρουμε ήδη ότι το κόκκινο κρέας σχετίζεται σύμφωνα με έρευνες με διάφορα είδη καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, ειδικά αν καταναλώνεται σε υπερβολή. Πέραν, όμως, της υγείας, το κόκκινο κρέας μας επηρεάζει αρνητικά και κάπου αλλού.

    Ό,τι επιλέγουμε να φάμε επηρεάζει άμεσα το πώς μυρίζουμε. Κι αν ο νους σας πάει μόνο στο σκόρδο, το κρεμμύδια και τα σπαράγγια, να σας πούμε ότι η λίστα δεν σταματάει εκεί, με το κόκκινο κρέας να έχει κι αυτό μια θέση στις τροφές που μας προκαλούν δυσοσμία, όπως αναφέρει το clickatlife.

    Πιο συγκεκριμένα, το 2006 ερευνητές από την Τσεχία συγκέντρωσαν δείγματα ιδρώτα από άντρες δύο κατηγοριών: αυτούς που κατανάλωναν κόκκινο κρέας και από χορτοφάγους. Στη συνέχεια, ζήτησαν από μια ομάδα γυναικών να αναγνωρίσει την πιο άσχημη μυρωδιά από τα διαθέσιμα δείγματα, με βάση διάφορους παράγοντες.

    Τα αποτελέσματα, λοιπόν, έδειξαν ότι η μυρωδιά των χορτοφάγων ήταν πολύ πιο ευχάριστη από των κρεατοφάγων, επιβεβαιώνοντας άλλη μια δυσάρεστη συνέπεια του κρέατος. Αν ψάχνατε, λοιπόν, άλλη μια αφορμή για να μειώσετε το κρέας, την έχετε και με επιστημονική βούλα.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μ. Σκανδάμης: Να απαντήσει ο Υπουργός τώρα για το φιάσκο της προφυλάκισης των δύο νέων της Πάτρας για εμπρησμό

    Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος, στέλεχος του...

    Ζάκυνθος: Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε ξενοδοχείο – Δύο τραυματίες με εγκαύματα

    Ένα ακόμα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί, Τετάρτη...

    Δυτική Ελλάδα: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός της συντρόφου του εικονολήπτη Γιώργου Παυλάκη – φωτό

    Δύο φράσεις από την σύντροφο του Γιώργου Παυλάκη. Του...

    Αύριο το τελευταίο αντίο στον καμεραμάν του Ant1 Γιώργο Παυλάκη

    Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο οικογένεια, συγγενείς, φίλοι...