Ένοχοι οι τρεις αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Μάγγου – Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 ετών

    Ημερομηνία:

    Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη τριών αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του Βασίλη Μάγγου. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους τρεις αστυνομικούς, ενώ το μόνο ελαφρυντικό που τους αναγνωρίστηκε ήταν αυτό του πρότερου έντιμου βίου. Η πρόταση της εισαγγελέας της έδρας ήταν: για τον πρώτο και δεύτερο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 10 μηνών και για τον τρίτο κατηγορούμενο 8 μηνών.

    Στους τρεις αστυνομικούς από το δικαστήριο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών στον καθένα με τριετή αναστολή και με το δικαίωμα έφεσης να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

    Κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
    Φλίγκος

    «Τα έχουμε δει πάνω από 10 φορές τα βίντεο για να μπορέσουμε να σταματήσουμε στα σημεία που πρέπει. Φωνάζουν οι διαδηλωτές κατά την διάρκεια αυτή. Από το βίντεο φαίνεται ότι Βασίλης Μάγγος παραπάτησε».

    «Τα χέρια του ήταν σε θέση μποξέρ. Από την άλλη, οι αστυνομικοί αντί να προβούν στη νόμιμη διαδικασία έκαναν χρήση της ράβδου και που είναι για εσχάτη χρήση. Το μπουφάν που φορούσε δεν υποδεικνύει κάτι το επικίνδυνο. Έπρεπε να του δοθεί χρόνος αλλά και βοήθεια για να σηκωθεί. Οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι για να εξασκούν και λαβές. Δεν γίνεται αποδεκτή η σκέψη ότι οι 3 δέχτηκαν επίθεση από τον Μάγγο και έκαναν χρήση ράβδου και κλωτσιές σε όλο το μήκος του σώματος του».

    Ενώ συμπλήρωσε: «Η ράβδος θεωρείται όπλο. Χορηγείται στους αστυνομικούς ως έσχατο μέσο. Η επανηλημενη χρήση της ράβδου θα μπορούσε να επιφέρει τα χτύπημα που δείχνουν τα ιατρικες βεβαιώσεις. Όταν έχουμε χτυπήματα με ράβδο στη κοιλιακή χώρα που βρίσκονται ζωτικά όργανα η λογική μας οδηγεί στο σημείο ότι ο κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα, όπως αιμορραγικές διηθήσεις. Εάν υπήρχε κάποιο τροχαίο πριν με την δημοσιότητα που έχει πάρει θα είχε εξαντληθεί η προανακριτική.

    Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν με πρωτόγνωρο τρόπο. Καλώς οι αστυνομικοί τον απώθησαν στην προσαγωγή αλλά δεν ενήργησαν επαγγελματικά και κατέληξαν να χτυπούν ένα πεσμένο άνθρωπο. H εισαγγελέας θεωρεί τους κατηγορουμένους ενόχους όπως κατηγορούνται και θέλει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά του εντίμου βίου στους κατηγορουμένους

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...