Επενδύσεις 4 τρισ. δολ. για την ψηφιοποίηση των εταιρειών το 2021

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Σε ρυθμούς μετασχηματισμού και ραγδαίας ψηφιοποίησης έχει θέσει τις επιχειρήσεις η πανδημία, γεγονός που αποτυπώνεται στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται το 2021 στην τεχνολογία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως καταγράφεται στην έρευνα της εταιρείας Gartner, φέτος οι δαπάνες για την πληροφορική αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τον πιο δραστήριο ρόλο φαίνεται να διαδραματίζουν οι τράπεζες. Το εν λόγω ποσό είναι κατά 8,4% αυξημένο εν συγκρίσει με το 2020, ήτοι την πρώτη χρονιά της πανδημίας. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως συνολικά οι επιμέρους κατηγορίες δαπανών για την τεχνολογία εκτιμάται πως θα έχουν θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη και φέτος και το 2022. Η υψηλότερη ανάπτυξη θα προέλθει από την κατηγορία των συσκευών, όπου οι δαπάνες θα είναι αυξημένες φέτος κατά 14%, και από το εταιρικό λογισμικό, όπου η αναμενόμενη αύξηση είναι της τάξης του 10,8%.

    Προβλέψεις

    Για το 2022 εκτιμάται πως ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για τις συσκευές θα περιοριστεί στο 3,1%, ενώ θα παραμείνουν αμείωτες οι επενδύσεις για το λογισμικό εταιρικής χρήσης και θα εμφανίσουν ρυθμό αύξησης 10,6%. Σε απόλυτα μεγέθη το 2021 οι συνολικές δαπάνες των εταιρειών για τις συσκευές σε διεθνή κλίμακα θα φθάσουν τα 756 δισεκατομμύρια δολάρια και τα 779 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Αναφορικά με το λογισμικό, τώρα, οι επενδύσεις το τρέχον έτος αναμένεται να διαμορφωθούν στα 517 δισεκατομμύρια δολάρια και στα 572 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι τόσο στις συσκευές όσο και στο λογισμικό παρατηρήθηκε μείωση κατά 6,9% και 2,1%, αντιστοίχως, την περασμένη χρονιά. Φέτος η τάση έχει αντιστραφεί, δείχνοντας την προσπάθεια των επιχειρήσεων να εξασφαλίσουν άνετο, ασφαλές και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον. Τον πρωτεύοντα ρόλο στην ψηφιοποίηση παίζουν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες, αν και, όπως προβλέπει η Gartner, οι δαπάνες τους στην πληροφορική θα επανέλθουν φέτος στα προ πανδημίας επίπεδα. Αντιθέτως, το λιανεμπόριο και οι μεταφορές, που δέχθηκαν το πιο σοβαρό πλήγμα από τον κορωνοϊό, δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδά τους παρά μόνον από το 2023 και μετά.

    Τέλος, η Δυτική Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θα φθάσουν στα τέλη του 2021 στα επίπεδα των επενδύσεων στην τεχνολογία, τα οποία είχαν προσεγγίσει το 2019. Η αγορά της Λατινικής Αμερικής δεν αναμένεται να ανακάμψει πριν από τα τέλη του 2024, ενώ η Κίνα επανέφερε ήδη τις δαπάνες της ψηφιοποίησης στα προ πανδημίας επίπεδα.

    GYMALL

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Θα έκανα ξανά κάποια εκπομπή στην τηλεόραση»

    Τον Γιώργο Πυρπασόπουλο συνάντησε η κάμερα της «Ελένης». Ο αγαπημένος...

    Δήμητρα Βαμβακούση: Η viral ανάρτηση για το on air τηλεφώνημα στον Γιώργο Αγγελόπουλο

    Ο Γιώργος Αγγελόπουλος εχθές Τετάρτη 27 Μαρτίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή...

    Φρικτό ατύχημα στην Κορινθία: Πιάστηκε το πόδι αγρότη σε φρέζα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης σήμερα (28/03) το...

    Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της άγριας συμμορίας που «άδειαζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία

    «Είναι τραγικό όλο αυτό. Αυτοί έκαναν αυτά που έκαναν,...