Επενδυτικό «μπουμ» €100 δισ. στην ελληνική οικονομία τα επόμενα έξι χρόνια

    Ημερομηνία:

    Ανάχωμα απέναντι στις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, τις οποίες βιώνει πλέον ο σύγχρονος κόσμος (πανδημίες, κόστος ενέργειας, τεχνολογική επανάσταση, κλιματική αλλαγή κ.λπ.), υψώνουν για τη χώρα μας δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις 100 δισ. ευρώ στα επόμενα έξι χρόνια.

    Φλίγκος

    Μέσα σε τόσο στενό χρονικό διάστημα, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε υποδεχθεί τόσες μεγάλες κρατικές δαπάνες: επενδύσεις 85 δισ. ευρώ από το 2022 ως το 2027, ίσες με το μισό ΑΕΠ της χώρας. Ούτε εφάρμοσε όμως ποτέ τόσο οργανωμένο σχέδιο για να κινητοποιήσει και τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια επιπλέον -πέραν όσων άλλων εξαγορών ή ιδιωτικοποιήσεων τυχόν συμβούν στα χρόνια που έρχονται.

    Ακόμα και αν δεν πάνε όλα κατ’ ευχήν, φαντάζει αδύνατο να μην μπουν στην ελληνική οικονομία τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ ως το 2027. Αλλά και πέρα από τα ποσά αυτά και τις εργασίες που θα απαιτηθούν ή τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στο διάστημα μιας εξαετίας, ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει ίσως ότι θα στραφούν σε τομείς και επενδύσεις που έχουν μέλλον, θεραπεύοντας παθογένειες του παρελθόντος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/