Επιδοτήσεις ρεύματος σε επιχειρήσεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα λάβουν

    Ημερομηνία:

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου περισσότερες από 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις και να λάβουν τις επιδοτήσεις ρεύματος για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

    Εκτός μεγάλου απροόπτου, έως το τέλος Απριλίου, το αργότερο στις αρχές Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εντός Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.
    Όπως επισήμανε χθες  σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου  τόνισε ότι από τις επιδοτήσεις αυτές θα αποκλειστούν οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή, με το μερίδιό τους να μοιράζεται στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. «Είναι ζήτημα ηθικής τάξεως», τόνισε χαρακτηριστικά.
    Φλίγκος

    Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν πωλήσεις το 2024 έως 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που θα αντληθούν από τα συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα από το MyDATA.

    Ποιες επιχειρήσεις θα λάβουν την επιδότηση

    GLEARNET

    Σύμφωνα με πληροφορίες  οι ενισχύσεις να είναι κλιμακωτές και να διαμορφώνονται ανάλογα με τον τζίρο της κάθε επιχείρησης. Ειδικότερα, όπως όλα δείχνουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει καταλήξει οι ενισχύσεις να είναι κλιμακωτές και να κυμαίνονται, εκτός απροόπτου,  από 1,5 έως 4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ανάλογα με τον τζίρο που έχουν οι επιχειρήσεις.

    Αυτό που μένει να αποσαφηνισθεί είναι για το πόσες κιλοβατώρες θα αφορά στην ενίσχυση και ποια θα είναι τα όρια της κατανάλωσης που θα αλλάζει το ποσό της  ενίσχυσης.

    Υπενθυμίζεται ότι για τα νοικοκυριά οι επιδότηση αφορά τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, που αντιστοιχούν στην κατανάλωση που κάνουν το 90% των νοικοκυριών. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν όρια στην κατανάλωση και ανάλογα με την χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να καθοριστεί ο αριθμός των κιλαβατώρων για τις οποίες θα υπάρξει επιδότηση.

    Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει καταλήξει οι ενισχύσεις να πιστωθούν απευθείας στα τιμολόγια των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι στους λογαριασμούς ποιου μήνα θα πιστωθούν οι ενισχύσεις. Ουσιαστικά οι επαγγελματίες θα δουν μια έκπτωση στους επόμενους λογαριασμούς.  Πρόκειται για την πρώτη φορά που θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, μετά την μακρά περίοδο της ενεργειακής κρίσης, προκειμένου να αντισταθμίσουν ένα ποσοστό από τις επιβαρύνσεις που έχουν εξαιτίας της αύξηση της χονδρικής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας του τελευταίους μήνες.

    Από την ενίσχυση θα εξαιρεθούν οι αγροτικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν σταθερό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και όσες έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα προγράμματα και έχουν λάβει την τελευταία τριετία ενισχύσεις που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο μοναδικός τηλεφωνικός θάλαμος στην Πάτρα…!

    Ο μοναδικός τηλεφωνικός θάλαμος στην Πάτρα…! Στην συνοικία Αγίου...

    5 σημάδια ότι μια γυναίκα είχε πολλούς συντρόφους

    Η κατανόηση αυτών των σημαδιών με ενσυναίσθηση βοηθά στην...

    Μουρτζούκου: Δείτε πώς πήγε να σκοτώσει ένα άλλο βρέφος το 2017 – Σοκαριστική περιγραφή

    Σοκ προκαλούν νέες καταθέσεις σχετικά με την Ειρήνη Μουρτζούκου,...

    ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ: Η καταγγελία πήγε… στο βρόντο;

    Καταγγελία για παράνομη απόλυση εργαζόμενου σε πασίγνωστο κατάστημα πολυεθνικής...