Επιμελητήριο Αχαΐας: Σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από τις συνεχιζόμενες απεργίες στο λιμάνι της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι της Πάτρας, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιών που πραγματοποιούνται από μέλη πληρωμάτων πλοίων με ελληνική σημαία. Οι κινητοποιήσεις προκαλούν σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τη λειτουργία της λιμενικής δραστηριότητας.

    Η τοπική κοινωνία, οι παραγωγικές δυνάμεις και οι επενδυτές παρακολουθούν με προβληματισμό τις εξελίξεις. Η αξιοπιστία της περιοχής πλήττεται και η οικονομία της οδηγείται σε υποχώρηση. Είναι προφανές ότι οι αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ανατροφοδοτούν ένα αδιέξοδο με σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και μάλιστα σε μια περίοδο εξαγωγικής αιχμής από το λιμάνι της Πάτρας για εποχιακά προϊόντα.

    Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει την ομαλή λειτουργία του λιμανιού, τις επιχειρήσεις και τα συμφέροντα της περιοχής.

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και υποστηρίζει κάθε θεσμικό διάλογο. Γι΄ αυτό καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως το Υπουργείο Ναυτιλίας να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση άμεσα.

    Το ζήτημα αφορά συνολικά την περιοχή μας, τους επιχειρηματίες-μέλη μας, τους παραγωγούς προϊόντων, αλλά και γενικότερα την επιβίωση του λιμανιού της Πάτρας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε πρακτικές που οδηγούν στην αυτοκαταστροφή της οικονομίας και στην υπονόμευση της εθνικής ναυτιλίας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μιχάλης Ασλάνης δεν αυτοκτόνησε, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

    Ο δικηγόρος του Μιχάλη Ασλάνη, Ανδρέας Γαβαλάς, διαψεύδει κατηγορηματικά την αυτοκτονία του...

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Η πρώτη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση του γάμου της

    Την πρώτη της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε...

    Συντάξεις: Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται έως 40 χρόνια για €800

    Μόλις 120.000 ελεύθεροι επαγγελματίες ή περίπου 2 στους 10 από το σύνολο όσων είναι...

    ΠΑΤΡΑ: Ούτε στεφάνι δεν έστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ιατροδικαστή Γιώργο Σιώζο! Νέα στοιχεία για το μπάχαλο στην υπηρεσία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85/