Επηρέασε την ερωτική διάθεση των Ελλήνων ο κορωνοϊός;

    Ημερομηνία:

    H πανδημία του κορωνοϊού δεν άφησε αλώβητη ούτε την ερωτική διάθεση με αυτή να έχει μειωθεί πολύ κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, όπως έδειξε σχετική έρευνα.

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, είπε πως η απώλεια ερωτικής διάθεσης είναι συχνή όταν δεν κοινωνικοποιούμαστε ή είμαστε κλεισμένοι το σπίτι, ενώ η μειωμένη λίμπιντο ενδέχεται να κρύβει κατάθλιψη ή συγκρούσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί εντός της οικογένειας. Παράλληλα ανέφερε ότι είναι συχνό τα ζευγάρια που μένουν πολύ χρόνο μαζί, να χάνουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον.

    Αναφορικά με τα φιλιά εν μέσω κορωνοϊού και τον φόβο που κάποιος μπορεί να έχει ώστε να μην κολλήσει, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως πλέον: «τα φιλιά είναι πια μάτσα μούτσα, όπως φιλάς τις εικόνες». Ο ίδιος ανέφερε ότι η καμπύλη συχνότητας των επαφών έχει πέσει αρκετά, εξηγώντας πως αυτό ερμηνεύεται ως κούραση των πολιτών.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων, την περίοδο εγκλεισμού η ερωτική διάθεση μειώθηκε πολύ σε ποσοστό 22%, μειώθηκε λιγότερο στο 27,75%, ενώ έμεινε σταθερή στο 31,25%. Αντίθετα, αύξηση της ερωτικής διάθεσης δήλωσε το 13,75% και μεγάλη αύξηση μόνο το 5,25%.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χριστίνα Αλεξοπούλου-Σταύρος Παπασταύρου: «Η Αιγιάλεια πρωτοπόρος στη διαχείριση της λειψυδρίας»

    Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο...

    Εξιχνιάστηκε απόπειρα ληστείας σε βάρος ιδιοκτήτριας περιπτέρου στη Ναύπακτο

    Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος...

    Τουρκία: Ουκρανός καταδίωξε τους ένοπλους ληστές του και τους σκότωσε με το αυτοκίνητό του

    Σε 25 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο 37χρονος Ουκρανός Ντίμτρο Τσούμπαν, ο...

    Μπελάδες με τη δικαιοσύνη για Ματσούκα και Τσιτσιπά για επικίνδυνη οδήγηση – Τι υποστήριξαν, τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

    Μπελάδες με τη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν η Δήμητρα Ματσούκα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς,...