Στην αλλαγή τακτικής της Ρούλας Πισπιρίγκου, σημαντικό κομμάτι περιλαμβάνει η προσπάθεια σύνδεσης της συνταγογραφούμενης μικρής ποσότητας κεταμίνης, στο νοσοκομείο του Ρίου, με αυτή που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις. Όμως όπως διευκρινίζουν επιστήμονες, υπάρχει τεράστια διαφορά στις δύο περιπτώσεις που προσπαθεί να συνδέσει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσω των δικηγόρων της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς, στο νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκε συνταγογραφημένη ποσότητα κεταμίνης δύο φορές. Στις 11 Απριλίου 2021 2,8 μιλιγκράμ και στις 5 Ιουνίου 2021 5,6 μιλιγκράμ. Η ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας και ορίστηκε ως θανατηφόρα δόση ήταν 6,5 μιλιγκράμ. Και εδώ υπάρχει η διαφορά που αυτομάτως καταρρίπτει το επιχείρημα της Πισπιρίγκου.
Όπως λένε οι επιστήμονες, για να βρεθεί στο αίμα η δόση των 6,5 μιλιγκράμ, σημαίνει ότι χορηγήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο τεράστια ποσότητα κεταμίνης, πολλαπλάσια της δόσης που φέρεται να συνταγογραφήθηκε.
Και σε αυτό το σημείο, επιστημονικές «πηγές» παραθέτουν στο «ΘΕΜΑ» το εξής παράδειγμα για να δώσουν μια τάξη μεγέθους: «Τα 6,5 μιλιγκράμ που βρέθηκαν στο αίμα της μικρής είναι τεράστια ποσότητα, πολλαπλάσια του ανώτατου επιτρεπτού ορίου. Οπως εξηγούν βάσει κλινικών μελετών αν σε έναν ενήλικο βάρους 70 κιλών χορηγηθούν 175 μιλιγκράμ της ουσίας (η ενδοφλέβια χορήγηση σε ενηλίκους σε επιτρεπτή δόση αντιστοιχεί σε 2,5 μιλιγκράμ ανά χιλιόγραμμο βάρους, δηλαδή 175) η συγκέντρωση στο αίμα αντιστοιχεί σε 1 μιλιγκράμ. Σε ένα παιδί η ποσότητα αντιστοιχεί σε 1,5 μιλιγκράμ ανά χιλιόγραμμο βάρους. Και αν η Τζωρτζίνα ήταν 25 κιλά μια απλή μαθηματική πράξη μάς δίνει το αποτέλεσμα.
Για να βρεθούν 6,5 μιλιγκράμ στην Τζωρζίνα, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η δόση που χορηγήθηκε ήταν πολλαπλάσια από το ανώτερο επιτρεπτό όριο και φυσικά δεν είναι δυνατόν να είναι αποτέλεσμα ιατρικής πράξης».