Επιστήμονες δίνουν δεύτερη «ζωή» σε πτηνά μετατρέποντάς τα σε… drone

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Οι επιστήμονες στο Νέο Μεξικό δίνουν στα νεκρά πτηνά δεύτερη ζωή, στο πλαίσιο μιας αντισυμβατικής έρευνας άγριας ζωής.

    Ερευνητική ομάδα στο Ινστιτούτο Μεταλλευμάτων και Τεχνολογίας στο Σορόκο του Νέου Μεξικού, παίρνει ήδη ταριχευμένα πουλιά και τα μετατρέπει σε…drones ώστε να μελετήσει τις πτητικές τους δυνατότητς.

    Όπως σημειώνει ο δρ. Μοστάφα Χασαναλιάν, καθηγητής μηχανολόγος μηχανικός κι επικεφαλής της έρευνας, τα τεχνητά, μηχανικά πτηνά δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην έρευνά του.

    «Σκεφτήκαμε αυτήν την ιδέα, να χρησιμοποιήσουμε… νεκρά πουλιά και να τα μετατρέψουμε σε drone. Όλα είναι εκεί… κάνουμε αντίστροφη μηχανική» λέει ο ίδιος.

     

    Τα ταριχευμένα πτηνά – drone -που προς το παρόν δοκιμάζονται σε ειδικά κατασκευασμένο κλουβί στο πανεπιστήμιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση του σχηματισμού και των πτητικών μοτίβων των σμηνών. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να εφαρμοστεί στη βιομηχανία αεροπλοΐας, σημειώνει ο Χασαναλιάν.

    «Αν μάθουμε πως αυτά τα πουλιά διαχειρίζονται την… ενέργεια μεταξύ τους, μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση στο μέλλον της βιομηχανίας αεροπορίας για να εξοικονομήσουμε περισσότερη ενέργεια και καύσιμα» σημειώνει.

     

    O Μπρέντεν Χέρκενχοφ, διδακτορικός φοιτητής στο New Mexico Tech, εστιάζει στο χρώμα και την αποτελεσματικότητα της πτήσης.

    Παρότι πολλοί θεωρούν πως τα πουλιά χρησιμοποιούν το χρώμα στο φτέρωμά τους για να προσελκύσουν τα θηλυκά ή για καμουφλάζ, ο Χέρκενχοφ μελετά το πώς το χρώμα επηρεάζει την πτητική αποδοτικότητα.

    Το πρωτότυπο μπορεί να πετάξει το πολύ για είκοσι λεπτά, οπότε όπως λέει ο Χασαναλιάν, το επόμενο στάδιο είναι να βρεθεί ο τρόπος να ενισχυθεί η διάρκεια πτήσης και να πραγματοποιηθούν δοκιμές στη φύση ανάμεσα σε ζώντα πτηνά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Όλα τα μυστικά για τέλειο χοιρινό πρασοσέλινο

    Το χοιρινό πρασοσέλινο είναι απ’ τα εμβληματικά χειμωνιάτικα πιάτα της κλασικής...

    ΠΑΤΡΑ: Ετσι θα γίνει το παραλιακό μέτωπο της πόλης – Το σχέδιο του Δήμου

    Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάπλαση του παραλιακού...

    Συνταγή για μπριζόλα με βούτυρο και δενδρολίβανο: Ένα απλό και γευστικό πιάτο

    Αυτή η συνταγή είναι ένα κλασικό πιάτο, ιδανικό για...

    Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Κάποια άτομα με απογοητεύουν – Δυστυχώς για αυτούς δεν δίνω πολλές ευκαιρίες»

    Νέους στόχους έχει θέσει η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου για το 2025, προσπαθώντας...
    Best Shop