flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Επιστολή –κάλεσμα του Γ. Μαγιάκη στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων για τις «Αρμάδες» του Καρναβαλιού

Να επιβιβαστούν στις «Αρμάδες» του Πατρινού Καρναβαλιού, καλεί τους μαθητές, με επιστολή του προς τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια των Γυμνασίων και Λυκείων της Πάτρας, ο Βοηθός Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Π. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων) – Καρναβάλι Πάτρας, Γιώργος Μαγιάκης.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Μαγιάκης αναφέρει τα εξής:

«Απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί δεν είστε απλά μια μερίδα νέων πολιτών. Εσείς είστε το μέλλον της κοινωνίας μας που μέσα από τους κόλπους του σχολείου παίρνετε γνώση, γνωρίζεστε, συνεργάζεστε, οργανώνεστε, διεκδικείτε και ωριμάζετε για να αναλάβετε σημαντικούς ρόλους.  Κάθε μέρα αποδεικνύετε, ότι καλείστε να ανταπεξέλθετε σε δύσκολες περιστάσεις και απαιτήσεις, και τα καταφέρνετε.

Στην εποχή που ζούμε είναι σπουδαίο να μπορείτε να εκφράζετε το πνεύμα σας και τον εφηβικό σας αναστοχασμό, την αμφισβήτηση και το πάθος σας. Είναι σπουδαίο να μην υποκύπτετε στις φωνές που προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο για να κοιτάτε χαμηλά, ο καθένας τον βηματισμό του. Που προσπαθούν να σας στρέψουν στην εσωστρέφεια, στον ατομικισμό και την απογοήτευση. Που ποντάρουν ότι θα χάσετε και το δρόμο σας. Εσείς, σε αυτές τις φωνές, δείξατε ότι σηκώνετε κεφάλι και κοιτάτε τον ορίζοντα. Δεν ξεχωρίζει ένας. Ξεχωρίζετε όλοι. Όσο λειτουργείτε συλλογικά και με δυναμισμό, κανείς δεν μπορεί να σας μπει εμπόδιο. Η δημιουργικότητα της σκέψης σας και η φαντασία σας, μας εμπνέουν εμπιστοσύνη. Οι πράξεις, στις οποίες οδηγείστε, δίνουν ρυθμό στη ζωή σας και βλέπουμε ότι μπορείτε να φτάσετε γρήγορα σε μεγάλα έργα.

Ποτέ δεν είναι νωρίς, για εκείνον που μπορεί.

Σας καλούμε, λοιπόν, να επιβιβαστείτε στις «Αρμάδες» του Καρναβαλιού για να δημιουργηθεί ένα δικό σας διαφορετικό καρναβάλι από τώρα και για τα επόμενα χρόνια. Ένα καρναβάλι που θα είστε εσείς όλοι μαζί αρχηγοί. Ένα καρναβάλι με κάθε αξιοπρέπεια αλλά και κάθε υπερβολή, που μέχρι το τελευταίο της άκρο θα έχει κάτι από εσάς και θα υπηρετεί τις αναζητήσεις σας. Ένα καρναβάλι που θα σας ενώνει και δεν θα σας διχάζει. Που θα σας τονώνει και δεν θα σας καθησυχάζει. Με ένα τέτοιο καρναβάλι δεν θα επιτρέπετε σε κανέναν να εξαγοράζει τις ανάγκες σας, να σας χρησιμοποιεί και να σας αποσπά από τους φίλους σας. Καμιά αποδοχή δεν θα σας αρκεί εκτός από αυτή του εαυτού σας και των ανθρώπων που κερδίζετε με τις ευρείες δυνατότητές και τα ταλέντα σας.

Οι σκοποί του καθενός σας να γίνουν κοινοί σκοποί όλων σας.

Μέσα από τις «Αρμάδες», τις αυτοδιοικούμενες καρναβαλικές ομάδες/παρέες εφήβων (13-17 ετών) έχετε πλέον την ευκαιρία να μάθετε όλα τα μυστικά του Πατρινού Καρναβαλιού και μέσα από μια άκρως καρναβαλική διαδικασία να σχεδιάσετε τη δική σας στολή, την οποία θα παρουσιάσετε στην περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού (πχ Νυχτερινή Ποδαράτη, Μεγάλη Παρέλαση ή άλλες δράσεις που θα σχεδιαστούν υπό τις προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων). Μέσα από αυτές τις συναντήσεις, θα έχετε όλο το πεδίο να γίνετε μια δυνατή ομάδα που συνολικά θα πετυχαίνει τους σκοπούς της και μέσα από τη συλλογικότητά της θα αναδεικνύονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά του καθενός σας. Μόνο όλοι μαζί αποκτούμε κοινωνικές εμπειρίες, αντιλαμβανόμαστε το αίσθημα του δικαίου, παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον, και χωρίς αίσθημα  απομόνωσης και ηττοπάθειας, κάθε προσπάθειά μας γίνεται παιχνίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού, carnivalpatras.gr, στη σελίδα facebook.com/armades.carnivalpatras ή στο email, armades@carnivalpatras.gr

Σηκώστε τις άγκυρες και σαλπάρετε μαζί μας!

Ελπίζω σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε από κοντά.

Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας, με μικρές και μεγάλες νίκες για το μέλλον σας».

*Στις δράσεις των Αρμάδων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος δωρεάν.

ypen