flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Επίθεση της “Ώρα Πατρών” στην Ηρα Κουρή

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρεται:

“Όσο παράλογη ή ανήθικη και αν είναι μία πράξη, ο άνθρωπος αισθάνεται την ακατάβλητη ανάγκη να την αιτιολογήσει: να αποδείξει δηλαδή, τόσο στον εαυτό του, όσο και στους άλλους ότι, η πράξη του υπαγορεύεται από τη λογική – από την κοινή λογική ή τουλάχιστον, από τη συμβατική ηθική. Ο άνθρωπος ενεργεί πολύ εύκολα παράλογα, αλλά του είναι σχεδόν αδύνατο να μη δώσει στην πράξη του την εμφάνιση ενός λογικού κινήτρου”. E.Fromm. Στο μήκος των παραπάνω απάντησε και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Κουρή. Μία απάντηση με την στερεότυπη ξύλινη γλώσσα της Λαϊκής Συσπείρωσης για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, οι άλλοι όχι εμείς. Με ένα αχταρμά αναφορών και καταγγελιών για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που κάποιες από αυτές υπηρέτησε με ζήλο η κ. Κουρή σαν δημοτική σύμβουλος, κάτι που σκόπιμα ξεχνά.

Γιατί διέθεσε 100.000 € για ένα καρναβάλι που δεν θα γίνει; Γιατί με απευθείας αναθέσεις; Γιατί δεν μερίμνησε νωρίτερα μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Εξαγνίστηκε άραγε ότι βαπτίστηκε στην “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” της Λαϊκής Συσπείρωσης; Αρκεί δηλαδή να είσαι η γυναίκα του Καίσαρα; Βέβαια προ ημερών παραδέχτηκε, ότι η τελετή έναρξης δεν ήταν των προσδοκιών τους, αλλά παρόλα αυτά η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σπαταλά τα χρήματα των πατρινών.

Μας παραπέμπει στο Ν. 4412 άρθρο 32 παρ.2β που αναφέρει για τις απευθείας αναθέσεις: “εάν τα έργα τα αγαθά ή υπηρεσίες μπορούν να παρασχεθούν ΜΟΝΟ από ένα συγκεκριμένο φορέα”. Μόνο ένας φορέας μπορεί να κάνει διασκευές των τραγουδιών με έδρα την Έδεσσα και του παρέχετε 31.000 € με απευθείας ανάθεση; Στην Πάτρα δεν υπάρχει τέτοιος φορέας; Τόσο πίσω είμαστε πολιτιστικά; Ερωτούμε αφού προχθές πέρασε η απόφαση για την επανεκτέλεση των τραγουδιών που θα ηχογραφηθούν το επόμενο διάστημα ή μήπως έχουν ήδη ηχογραφηθεί; Την ώρα που χιλιάδες καλλιτέχνες του πολιτισμού και στην πόλη μας δεν έχουνε κάνει μεροκάματο, το να ξοδεύονται έτσι τα χρήματα των πατρινών αποτελεί πρόκληση. Υπάρχει έμμισθη θέση ή άλλου είδους σχέση με τον συμβαλλόμενο και ποια;

Σας καταλογίζουμε σκοπιμότητα, ότι δεν προγραμματίσατε τις εκδηλώσεις από το φθινόπωρο με όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες όπως κατ’ επανάληψη έχουμε υποστηρίξει στην ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας προκειμένου να δημιουργήσετε τετελεσμένα και να δώσετε απευθείας αναθέσεις. Το φθινόπωρο βέβαια ήσασταν απασχολημένη με την απόλυση του Διευθυντή κ. Ορέστη Σκαλτσά παραδίδοντας και τότε μαθήματα ακραίου νεοφιλελευθερισμού με τα επιχειρήματά σας. Πόσα αλλά πλέον των 100000 € θα ρίξετε στην “μαύρη τρύπα” που δημιουργήσατε;

Τέλος σας επιστρέφουμε ως ανεπιθύμητα τα μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς που μας παραδώσατε. Όσο για τα τρωκτικά να τα αναζητήσετε στο χώρο σας γιατί συνηθίζουν και υπάρχουν εκεί, δηλαδή που μπορούν και ροκανίζουν εκ του Περισσού.