Έρχεται νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή – Τι είπε ο Θεοδωρικάκος

    Ημερομηνία:

    Πιο σύντομες θα γίνονται πλέον όλες οι διαδικασίες με την εφαρμογή του νέο αναπτυξιακού νόμου που είναι στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μάλιστα ο υπουργός μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» υπογράμμισε πως «μέσα σε 90 ημέρες από την ώρα που θα ολοκληρώνεται ο κύκλος των αιτημάτων για επενδύσεις σε ολόκληρη τη χώρα, θα πρέπει να βγαίνουν τα αποτελέσματα».

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως στόχος είναι «μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο να συνδράμουμε στη μείωση των ανισοτήτων και των κοινωνικών και των περιφερειακών και να στηρίξουμε ιδιαίτερα νομούς της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται αρκετά πιο κάτω από το μέσο επίπεδο της Ελλάδας και ασφαλώς να στηρίξουμε πρακτικά και να στηρίξουμε τις παραμεθόριες περιοχές».
    Φλίγκος

    Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε και τη δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση όλου του συστήματος εποπτείας της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή και γι’ αυτό τον σκοπό ετοιμάζουμε μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία θα βοηθάει τον υγιή ανταγωνισμό, θα βοηθά τους καταναλωτές, θα βάζει τα ψηφιακά μέσα. Ακόμα περισσότερο μέσα στους ελέγχους και την ψηφιακή ικανότητα των πολιτών να καταγγέλλουν τα προβλήματα στα οποία βρίσκονται» με στόχο να πέσουν οι τιμές των αγαθών.

    Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως θα υπάρξει σχετική συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και εφόσον αυτό εγκριθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι ήδη έτοιμο.

    «Όπως λοιπόν όλοι αξιολογούμαστε, όταν είμαστε στον ιδιωτικό τομέα και δουλεύουμε και γινόμαστε καλύτεροι και κοιτάμε να βελτιώνουμε την παραγωγή μας και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, το ίδιο πρέπει να γίνεται στον δημόσιο» σημείωσε και πρόσθεσε πως «η λογική που πρέπει να υποστηρίξουμε είναι ότι ”όπως δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας, όσο πιο παραγωγικά και πιο ανταγωνιστικά γίνεται, το ίδιο πρέπει να γίνεται και στον και στο δημόσιο τομέα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για όφελος της κοινωνίας στο σύνολό της”»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ Ρομά – Άνδρας τραυμάτισε νεαρό με σίδερο στο κεφάλι

    Ακόμη ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία,...

    Η Luna Luongo πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Νάπολη στην Serie A

    Η Luna Luongo πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της...

    Νέα βράβευση της Ασφάλειας Πατρών από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

    Για την εξαιρετική τους συμβολή στον αγώνα κατά της...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η Πηνελόπη! Μία AI influencer που μιλάει για τις προκλήσεις της καθημερινότητας των τυφλών ανθρώπων

    Να σας συστήσουμε την Penelope: μια 20χρονη φοιτήτρια, influencer στα...