Έρευνα: Η «απαγορευμένη» τροφή που τελικά μας κάνει καλό – Καίει το λίπος και ρυθμίζει το σάκχαρο

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Αν και θεωρείται πειρασμός που μπορεί να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του βάρους, η σοκολάτα, όταν καταναλώνεται σε συγκεκριμένες ποσότητες και ώρες στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συμβάλει στην καύση του σωματικού λίπους και τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τους Frank A. J. L. Scheer, Ph.D., MSc, Νευροεπιστήμονα και Marta Garaulet, Ph.D., επισκέπτρια ερευνήτρια, αμφότεροι από την κατεύθυνση Ύπνου και Διαταραχών του Κιρκάδιου Ρυθμού του Τμήματος Ιατρικής και Νευρολογίας της Γυναικολογικής Κλινικής Brigham and Women’s Hospital, σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο The FASEB Journal.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Στο πλαίσιο της τυχαιοποιημένης, ελεγχόμενης διασταυρούμενης μελέτης, 19 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κλήθηκαν να καταναλώνουν 100 γρ. σοκολάτας το πρωί, μία ώρα πριν τον περίπατο ή το βράδυ, μία ώρα πριν τον ύπνο, ώστε τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις σχετικά με το βάρος και άλλους δείκτες να συγκριθούν μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και με την ομάδα ελέγχου που δεν κατανάλωναν σοκολάτα.

    Όπως διαπιστώθηκε:

    η πρωινή κατανάλωση σοκολάτας δεν αύξησε το βάρος των γυναικών

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την πείνα και την όρεξη, τη σύσταση του μικροβιώματος, τον ύπνο κ.α.
    αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας το πρωί συνδέθηκε με καλύτερη καύση λίπους και μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα

    η κατανάλωση σοκολάτας το βράδυ επηρέασε την ξεκούραση της επόμενης ημέρας και μετέβαλε τον μεταβολισμό της άσκησης.

    Οι επιστήμονες επεσήμαναν τη βαρύτητα του χρόνου στον αντίκτυπο της κατανάλωσης σοκολάτας στον οργανισμό όπως αναδείχθηκε από τη μελέτη, αλλά και στους μηχανισμούς που σχετίζονται με τη ρύθμιση του σωματικού βάρους εν γένει.

    «Οι συμμετέχουσες δεν αύξησαν το βάρος τους παρά τη μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η σοκολάτα μείωσε την πρόσληψη ενέργειας ανά πάσα στιγμή, σε συμφωνία με την καταγεγραμμένη μείωση του αισθήματος πείνας, όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά που έχουν αναδειχθεί σε προηγούμενες μελέτες», σχολίασε η Δρ Garaulet.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΦΩΤΟ: Η τελευταία παρουσία του Κώστα Σημίτη στην Αχαϊα

    Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο...

    ΠΑΤΡΑ: Η λαμπερή δασκάλα Μαρία Αργυροπούλου

    Εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά η γνωστή Πατρινή εκπαιδευτικός...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέθανε ο Κώστας Σημίτης

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα...

    Μάχη για την ζωή του δίνει 50χρονος γιατρός μετά από τροχαίο! Δεν υπήρχε κρεβάτι στην ΜΕΘ στην Πάτρα

    Σοκ και τρόμο έχει προκαλέσει το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε...
    Best Shop