Εργασία: Ποιοι επαγγελματίες πληρώνονται έως και 4 φορές περισσότερο σε σχέση με το 2018

    Ημερομηνία:

    Τετραπλάσιες αμοιβές σε σχέση με το 2018 καλούνται σήμερα να καταβάλλουν οι εταιρίες κατασκευής κτιρίων όπως αποκάλυψε μιλώντας στο 5ο συνέδριο θεσμικής διαχείρισης που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο επικεφαλής του ομίλου Dimad κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος.

    Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένας ελαιοχρωματιστής σήμερα λαμβάνει μεροκάματο 160 ευρώ και την ίδια στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην ανεύρεση προσωπικού που να γνωρίζει τις συγκεκριμένες εργασίες.

    Η τάση που υπάρχει είναι να αυξηθούν περαιτέρω οι αμοιβές καθώς το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η κατασκευαστική δραστηριότητα στο μεγάλο έργο του Ελληνικού το οποίο είναι ακόμα στην αρχή. Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Prodea όταν θα αρχίσουν να προχωρούν οι εργασίες στους ορόφους των κτιρίων τότε η ζήτηση για εργατοτεχνίτες θα αυξηθεί κατακόρυφα.

    Από την άλλη πλευρά ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος θεωρεί ότι τα ενοίκια που καλπάζουν σήμερα αναμένεται να φρενάρουν τα επόμενα δύο με τρία χρόνια καθώς η προσφορά θα αρχίσει τότε να καλύπτει τη ζήτηση για στέγη και γραφεία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Έλενα Σιαπάνη διευθύνουσα σύμβουλος της MIBS Group μιλώντας στο συνέδριο ανέφερε ότι η ζήτηση  για ακίνητα  από ξένους και Έλληνες αγοραστές είναι υψηλή και πως οι ξένοι προτιμούν το παραλιακό μέτωπο από την Γλυφάδα , έως Βούλα και  Βουλιαγμένη  ενώ οι Έλληνες αναζητούν  ακίνητα σε άλλες πιο φθηνές περιοχές.

    Η αναλογία Ελλήνων με ξένων σε σχέση με το παρελθόν έχει μεταβληθεί και είναι 50-50 ενώ οι Έλληνες αγοραστές έχουν ίδια κεφάλαια και δανείζονται ελάχιστα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πατρών – Πύργου: Ολιγοήμερη αναβολή στην παράδοση;

    Σκέψεις για ολιγοήμερη αναβολή της παράδοσης του τελευταίου τμήματος...

    ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Κανένας Δήμος επαίτης. Όχι στην επιβάρυνση των δημοτών μας που στενάζουν

    Λίγες μόνο μέρες μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ επιβεβαιώνονται...

    Πάτρα: Πού δεν θα έχει νερό τη Δευτέρα

    Λόγω εργασιών μετατόπισης αγωγού ύδρευσης από την εταιρεία κατασκευής της Ε.Ο....

    Πατρών-Πύργου: Νέα επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Χ. Δήμα

    Τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2025, ο Υπουργός Υποδομών και...