Ερντογάν σε Μέρκελ: Δεν θέλουμε ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

    Ημερομηνία:

    Τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της οποία συζητήθηκαν θέματα όπως το προσφυγικό και η απελευθέρωση της βίζας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Ερντογάν ευχήθηκε η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο σχετικά με την Τουρκία να έχει θετική και αντικειμενική στάση απέναντι στην Τουρκία.

    Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και ανέφερε πως για να συνεχιστεί ο αποδοτικός διάλογος, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο.

    «H Τουρκία δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιθέτως θέλει σταθερότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί ο διάλογος με αποδοτικό τρόπο, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο. Οι σχέσεις Άγκυρας-Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν από τις χώρες που δεν καταλαβαίνουν την αξία τους και να γίνουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή», είπε.

    Στο ζήτημα της Κύπρου υποστήριξε πως η Άγκυρα επιθυμεί τη λύση στο πλαίσιο της συνεργασίας δυο κυρίαρχων κρατών.

    «Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. H Τουρκία, στην Κύπρο υποστηρίζει τη δημιουργία σχέσης συνεργασίας ανάμεσα σε δύο κυρίαρχα και ισότιμα κράτη».

    Nωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

    Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος «Ιταλία και Τουρκία είναι τα μόνα κράτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό».

    «H πλήρης ένταξη στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Τουρκία. Πιστεύω πως η Ιταλία θα συνεχίσει την ισχυρή υποστήριξή της στην Τουρκία. Δυστυχώς, η Ιταλία και η Τουρκία είναι τα μόνα κράτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση», σημείωσε ο Ερντογάν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριογούρουνα έκαναν επιδρομή σε χωράφια της Ηλείας – Έφαγαν δύο τονους καρπούζι

    Την έντονη ανησυχία και απόγνωση των αγροτών προκαλούν οι...

    Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του Τσιμίκα για τον Ζότα

    Ο Κώστας Τσιμίκας αποχαιρέτησε με συγκλονιστικά λόγια τον Ντιόγκο...

    Τάκης Ζαχαράτος: Μίλησε για τον πρώτο του έρωτα

    «Έχω ερωτευτεί τρελά. Η πρώτη μου μεγάλη καψούρα κρατάει...

    Πάτρα: Πρέπει να… τρέξει για να κερδίσει το στοίχημα του yachting

    Η Δυτική Ελλάδα αποδεικνύεται η ανερχόμενη δύναμη στο yachting,...