Eρυθρά Θάλασσα: Από τα 83 πλοία που χτύπησαν οι Χούθι, τα 24 είναι ελληνικών συμφερόντων

    Ημερομηνία:

    Κανένα πλοίο που ανήκει στη Ρωσία δεν έχει δεχθεί επίθεση από Χούθι κατά τη διέλευσή του από την Ερυθρά Θάλασσα εδώ και 10 μήνες, ενώ μόνο σε ένα περιστατικό εμπλέκεται πλοίο κινεζικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με ανάλυση 83 επιθέσεων.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εμπορίου και Ναυτιλίας του ΟΗΕ από τα 83 πλοία που αποτέλεσαν στόχο μεταξύ Δεκεμβρίου και 2 Σεπτεμβρίου, 56 είχαν ιδιοκτησιακούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 24 από την Ελλάδα. Όλα, εκτός από ένα, από τα 24 πλοία που ανήκαν στην Ελλάδα ήταν είτε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου είτε δεξαμενόπλοια. Η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο αντιπροσώπευε 30% όλων των πλοίων που δέχθηκαν επίθεση, σύμφωνα με την ανάλυση, ωστόσο αποτελεί το 17% με βάση τη χωρητικότητα.

    ICECAP

    Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πλοία δυτικών συμφερόντων όταν να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα το στενό του Bab el Mandeb.

    Οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα τον Νοέμβριο, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, με τις συνολικές διελεύσεις να έχουν μειωθεί κατά 62%, καθώς τα πλοία παρεκκλίνουν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

    Τέσσερις ναυτικοί έχουν σκοτωθεί, δύο πλοία βυθίστηκαν και ένα τρίτο το υπό ελληνική σημαία suezmax δεξαμενόπλοιο Sounion, κινδύνευσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Φωτογραφία επιστημονικής έρευνας στον Χελμό διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Nature

    Η δύσκολη και συνάμα γοητευτική δουλειά πεδίου των επιστημόνων...

    ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης – Η υψηλή πίεση δεν δίνει σημάδια – Εσύ; Την ελέγχεις;

    Η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, θεσμοθετημένη...

    Ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση για τον ήλιο, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Παράρτημα Πάτρας

    Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Πάτρας και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών...

    ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο – μυστήριο στον χείμαρρο Παναγίτσα! Αιωρείτο η ρόδα του πάνω από το ποτάμι – ΦΩΤΟ

    Τροχαίο - μυστήριο στην άνοδο του χειμάρρου Παναγίτσα στην...