flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Εξεταστική, ΛΑΡΚΟ ανεβάζουν το «θερμόμετρο»

Στην ειδική συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας σήμερα, αντικείμενο της οποίας είναι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις, κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίνουν νέα συνέχεια στον κύκλο των διαρκών κατά την τελευταία περίοδο συγκρούσεών τους, τροφοδοτώντας το κλίμα πόλωσης που επικρατεί εντός και εκτός Βουλής.

Το κλίμα αυτό ήταν ιδιαιτέρως αισθητό και χθες στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς προς συζήτηση και έγκριση είχε τεθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με σειρά πρόσφατων ρυθμίσεων έκτακτου χαρακτήρα. Στο επίκεντρο των χθεσινών συγκρούσεων βρέθηκε κυρίως η σχετική με τη ΛΑΡΚΟ ρύθμιση, μέσω της οποίας –όπως τονίζει η κυβέρνηση– «παρατείνεται η διάρκεια της Ειδικής Διαχείρισης» της συγκεκριμένης εταιρείας, ώστε «να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, αφενός για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει προκηρυχθεί από την Ειδική Διαχείριση για τη διάθεση των μεταλλείων, αφετέρου για τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκροτήματος εργοστασίου Λαρύμνης, μέχρι την ολοκλήρωση διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργεί το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για λογαριασμό του Δημοσίου».

Κατάθεση ερώτησης από 18 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για την πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της άδειας μόνιμου επενδυτή (Golden Visa).

Οπως και για το σύνολο των κυβερνητικών επιλογών, έτσι και για τη ΛΑΡΚΟ κριτική υψηλών τόνων άσκησε και χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή, κριτική ασκούν στην κυβέρνηση και άλλα κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, στρέφοντας ωστόσο τα βέλη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση των δικών του κυβερνήσεων όσον αφορά το μέλλον της εταιρείας. Εν τω μεταξύ, το ΚΙΝΑΛ διατηρεί επίσης τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση. Ενδεικτικά αναφέρονται αφενός οι επικρίσεις για μη ορθή νομοθέτηση (γίνεται λόγος για τις ΠΝΠ και άσχετες, με τα νομοσχέδια στα οποία εντάσσονται, τροπολογίες), και αφετέρου η εντατικοποίηση της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η κατάθεση ερώτησης από 18 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ –συνυπογράφουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Σκανδαλίδης και ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Οδ. Κωνσταντινόπουλος– για την πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της άδειας μόνιμου επενδυτή (Golden Visa). «Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τη “χρυσή βίζα”, δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά κατοικίας, αυξάνοντας τα ενοίκια για τους νέους και τις οικογένειες εν μέσω πανδημίας», τονίζουν χαρακτηριστικά οι ερωτώντες βουλευτές.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση, τέλος, σημειώνεται και η επιλογή του προέδρου της Ελλ. Λύσης να δηλώσει πως «με αυτή τη Ν.Δ., η οποία κάνει τα αντίθετα από ό,τι έχει πει» δεν έχει βούληση συνεργασίας. Η αναφορά του αυτή έγινε με αφορμή δημοσίευμα της «Κ», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του προσφάτως ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν τίθεται απολύτως κανένα ζήτημα κυβερνητικής συνεργασίας με τον Βελόπουλο».

ypen