Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της ζητούσαν 50.000, τελικά απέσπασαν 18.200 ευρώ

    Ημερομηνία:

    Απάτη εις βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε περιοχή της Πέλλας, από την οποία επιτήδειοι, ισχυριζόμενοι ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και είναι δήθεν επείγουσα ανάγκη να υποβληθεί σε χειρουργείο, εξιχνίασαν μετά από έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, συνεργός της ημεδαπής γυναίκας, η οποία συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη στις 9 Νοεμβρίου προσποιούμενος τον γιατρό και, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και είναι ανάγκη να υποβληθεί δήθεν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

    Μάλιστα, για να γίνει πιο πιστευτός, στο τηλέφωνο ακουγόταν και μία γυναίκα συνεργός του, η οποία της έλεγε να παραδώσει τα χρήματα. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 18.200 ευρώ, το οποίο παρέλαβε η προαναφερόμενη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

    Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών της, όσο και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

    Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απάτη είναι πολύ συνηθισμένη, καθώς επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους, ως επί το πλείστον, παριστάνουν τους γιατρούς και τους λένε ότι συγγενικά του πρόσωπα έχουν τραυματισθεί ή είναι άρρωστα, ζητώντας τους χρήματα.

    «Καμπανάκι» και οδηγίες προς τους πολίτες

    Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

    ICECAP

    – Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

    – Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

    – Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

    – Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

    Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Καταθέτει απολογητικό υπόμνημα

    Ένα νέο κεφάλαιο στην κόντρα τους πρόκειται να «γραφτεί»...

    «Είμαι 42 ετών και δεν έχω κάνει ποτέ έρωτα. Είναι πια πολύ αργά;»

    ΗSophia Benoit, είναι relationship και sex editor. Άρθρα της...

    Η εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου των Αθηναίων, που συγκίνησε την τέως βασίλισσα Αννα Μαρία

    Αρωμα από το ελληνικό «The crown» είχε η εκδήλωση για τον...

    Η συγκλονιστική ιστορία τηες 17χρονης Γιουγκοσλάβας που εκτέλεσαν οι Ναζί

    Η φωτογραφία μας δείχνει την 17χρόνη Γιουκοσλάβα αντάρτισσα Lepa...