Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έγινε εξωστρεφής και αρπάζει κάθε πρωτοποριακή ευκαιρία που παρέχεται σε εθνικό επίπεδο ή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποκλειστικό σκοπό την αλλαγή προς το καλύτερο, την πρόοδο της περιοχής και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών για κάθε πολίτη.
Με αυτό ως σκεπτικό και βάσει αυτής της πολιτικής και της στόχευσης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Νάντια Ασκούνη βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας τον Δήμο στην «22η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» καθώς και στην συνεδρίαση του δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης – #BELC».
Η κ. Ασκούνη δήλωσε ότι: «μέσω του Δικτύου BELC εργαζόμαστε αφενός για να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία ανάμεσα στο τοπικό και το κεντρικό επίπεδο της Ε.Ε.Να δημιουργήσουμε δράσεις που προωθούν το διάλογο σχετικά με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Και αφετέρου, για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, διαμοιρασμού καλών πρακτικών και επιτυχημένων δράσεων ανάμεσα στα μέλη διαφορετικών χωρών και διαφορετικών πόλεων. Να μεταφέρουμε ιδέες και προτάσεις από τις τοπικές κοινωνίες στο κεντρικό επίπεδο της Ε.Ε.».
ΟΛΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ
Σε μια εξαιρετικά σημαντική ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 15 Οκτωβρίου, την προηγούμενη Τρίτη, συζητήθηκε εκτενώς και διεξοδικά η συμβολή της Ελλάδας στην δράση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, η συμβολή της χώρας μας στην «3 Billion Trees». Στην εκδήλωση παρέστη η κ. Ασκούνη, έχοντας επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και έχοντας η ίδια εξελιχθεί στα πιο ενεργά μέλη BELC (Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
Στην ημερίδα που, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της αύξησης της δασικής κάλυψης στην Ελλάδα αλλά και σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας και τον μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής, μίλησαν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
Όλα τα ζητήματα εξετάστηκαν υπό το πρίσμα του στόχου της πράσινης μετάβασης και της Στρατηγικής της Ε.Ε. για τα δάση, ως το 2030. Υπογραμμίστηκε δεη καίρια συμβολή των δασών στην επίτευξη των στόχων για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναδείχθηκαν επιτυχημένες ελληνικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην δέσμευση της Ε.Ε. για την φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων και στους οικολογικούς στόχους της.
«Γινόμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας, δημιουργώντας και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις που θα μας επιτρέψουν να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον», δήλωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής.