Ευκαιρία για 1.000 ανέργους- Ξεκινά πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης επαγγελματικών προσόντων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Ημερομηνία:

    Την δυνατότητα ενίσχυσης των προσόντων τους και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας έχουν 1000 μακροχρόνια άνεργοι από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, μέσω του προγράμματος με τίτλο «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΠΔΕ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

    Το περιεχόμενο του προγράμματος και ο τρόπος συμμετοχής σε αυτό θα παρουσιαστεί σε ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58) στην Πάτρα.

    Στόχοι της δράσης είναι η συμπλήρωση και πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, η ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησης των ωφελούμενων και η αύξηση της απασχολησιμότητας τους, στο πλαίσιο της προαγωγής της κοινωνικής συνοχής και της διευκόλυνσης της κοινωνικής ένταξης των ανέργων, λαμβάνοντας υπόψη και τα πλέον πρόσφατα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών για την Αγορά Εργασίας στην Περιφέρεια.

    Μέσω του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λάβουν α) υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής μέσω ατομικών συνεδριών, που θα έχει ως αντικείμενο τη βέλτιστη

    σύγκλιση των εκπαιδευτικών αναγκών του ωφελούμενου με τα αντικείμενα κατάρτισης, β) υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 400 ωρών (320 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 80 ώρες Πρακτική Άσκηση), γ) Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή άλλο ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ, και δ) Εκπαιδευτικό Επίδομα ανά ώρα κατάρτισης και ανά ώρα πρακτικής άσκησης.

    Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι: Στέλεχος Εστίασης – Διοίκησης Μονάδων Εστίασης,

    Υπάλληλος μαγειρικής – Εστιατορικής τέχνης, Υπάλληλος Διοικητικής Υποστήριξης, Πωλητής Λιανικής, Πωλητής – Στέλεχος Εξαγωγικού Διεθνούς Εμπορίου, Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-Commerce).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι πρωταθλητές των aircondition: Δεύτερη η Ελλάδα στην κατανάλωση κλιματιστικών στην ΕΕ

    Καθώς η Ευρώπη μαστίζεται από ένα ακόμη κύμα καύσωνα, ο...

    Πολιτικός «σεισμός» για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ – Τι απαντά η Τράπεζα Πειραιώς

    Μία σημαντική αλλαγή στη χρήση των ΑΤΜ ανακοίνωσε πρόσφατα...

    «Ο σύζυγός μου παρακολουθεί ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου την ώρα που κάνουμε έρωτα. Νιώθω άχρηστη»

    Είναι φυσιολογικό κάθε σχέση, ειδικά αν μετρά πολλά χρόνια ύπαρξης,...