Εύβοια: Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα η μάχη με τις φλόγες

    Ημερομηνία:

    Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις κοντά σε οικισμούς (Χρόνια, Ροβιές) χαρακτηρίζουν την κατάσταση της πυρκαγιάς στην Εύβοια η οποία μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου. Οι αναζωπυρώσεις σημειώνονταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, σε Χρόνια, Ροβιές, Παλαιοχώρι και Καλαμούδι.

    Συνολικά έχουν εκκενωθεί έχουν 13 χωριά με τελευταίο στις 4 τα ξημερώματα το χωριό Αμέλαντες.

    H φωτιά στην Εύβοια μαίνεται σε τέσσερα κύρια μέτωπα: μία εστία φωτιάς είναι στον οικισμό των Ροβιών, μία δεύτερη πέρασε πάνω από τη μονή του Οσίου Δαυίδ και καίει προς τους οικισμούς Μαρούλι και Κούλουρο, το τρίτο μέτωπο είναι βόρεια του χωριού των Κουρκουλών και ένα ακόμα κοντά στο χωριό Δάφνη.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Στις Ροβιές, εκατοντάδες πολίτες έλαβαν μηνύματα από το 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ δεκάδες πολίτες απομάκρυνε, διά θαλάσσης, το λιμενικό σώμα, αλλά και ιδιωτικά σκάφη. Εκκενώθηκε ακόμη και το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Τιτάνια ήταν η προσπάθεια των Αρχών, ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή.

    Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και τον δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές, με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία. Οι πυροσβέστες κυνήγησαν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών, προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην φλεγόμενη έκταση. Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή. Κάηκαν τεράστιες εκτάσεις πυκνού δάσους, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για δεκάδες σπίτια που έχουν καεί.

    Μέχρι στιγμής η μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο χωριό Κουρκουλοί πέτυχε, καθώς ανακόπηκε το μέτωπο που κινείτο προς την Σκεπαστή. Tώρα η Πυροσβεστική περιφρουρεί ευρύτερα την περιοχή, για ν’ αποφύγει αναζωπυρώσεις.

    Oι συνεχείς αναζωπυρώσεις κύκλωσαν τα χωριά Παλαιοχώρι και Καλαμούδι, αναγκάζοντας τις επίγειες δυνάμεις να δίνουν ξεχωριστές μάχες για να αποτρέψουν μεγαλύτερες καταστροφές από αυτές που έχουν καταγραφεί έως τώρα. Στις Ροβιές, η κατάσταση, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι δύσκολη, καθώς έχουν πάθει ζημιές περισσότερα από 100 κτίσματα, ενώ βόρεια του δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη προς την Αιδηψό υπάρχουν σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις σε κίνδυνο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γαλακτοκομικά στο «κόκκινο»: Ο φόβος ανατιμήσεων λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

    Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής...

    Συντάξεις χηρείας: Προσωρινό φρένο στις περικοπές – Τρία σενάρια στο τραπέζι

    Στον «πάγο» προσωρινά, λόγω του μεγάλου πολιτικού κόστους, βάζει το υπουργείο Εργασίας την...

    Έτσι θα γίνει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Το εφιαλτικό σενάριο για την Δύση

    Είναι το σενάριο που πολλοί φοβούνται στην Ευρώπη για...